DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

FIFA 21 adına beklenen karar alındı: Vakit kaybına son FIFA 21, gol sevinçleri için yeni bir dönemin başlamasına önayak olacak. EA Sports, oyuncuların yüzünü…

06.08.2020
A+
A-

Alınan bilgilere göre bu yapımda bir oyuncunun rakibini bilerek ve isteyerek sinirlendirmesinin önü açık değil. Zira gol atan bir oyuncunun gol sevinçleri aracılığıyla oyalanmasının ve rakibine vakit kaybettirmesinin önüne geçildi.

İki gol sevinci kaldırıldı. “Shush” isimli gol sevinci, gol atan oyuncunun sus işareti yapmasını sağlıyor ve ara sahnenin gereğinden fazla uzamasına neden oluyor. Oyundan kaldırılan diğer gol sevinci ise “a-ok” adı verilen sevinme tarzı.

Bu sevinme tarzı işlerin yolunda olduğunu anlatsa da ırkçılık yapma amacı ile kullanıldığı için oyundan kaldırıldı. Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone isimli yapımların geliştiriciliğini üstlenen Infinity Ward da bu hareketi oyunlarından kaldırmıştı.

Bazı ara sahnelerin kaldırıldığı veya süresinin kısaltıldığı da bildirildi. Buna ek olarak gol sevinçlerinin tekrar tekrar izlenemeyeceği de söylendi. İnternet üzerinden oynanan maçlarda taç atışı, kale vuruşu, frikik ve başlama vuruşu gibi ritüellere de müdahale edildi.

FIFA 20 yapımında duran toplarda 30 saniye boyunca oyalanabilen oyuncular, bundan böyle duran topun türüne göre vakit kazanacak. Başlangıç vuruşunda 10 saniye, taç atışında 12 saniye, kale vuruşunda 15 saniye ve frikikte 20 saniye boyunca düşünme şansınız olacak.

Korner ve penaltı atışlarında da 15 saniyeniz olacak. Ayrıyeten bir oyuncu topu oyuna geç sokarsa veya taç atışı gibi duran topların sürekli bir şekilde tekrarlanmasına neden olursa FIFA 21 için hazırlanan sistem devreye girecek. Bu sistem aynı ara sahnelerin tekrarlanmasını engelleyecek.

Bu oyun PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, PC ve Nintendo Switch platformları için geliştirildi. EA Sports’un yeni kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz bu oyunu satın almayı planlıyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.