DOLAR 32,5836
EURO 34,6522
ALTIN 2.527,59
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Fiat ve Jeep, Euro NCAP testinde ilginç sonuçlar aldı!

06.12.2018
A+
A-

Arabaların güvenliklerini test eden Euro NCAP, son günlerini yaşadığımız 2018 yılında 9 yeni araca daha test uyguladı. Audi Q3, BMW X5, Fiat Panda, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-Pace, Jeep Wrangler, Peugeout 508, Volvo S60 ve Volvo V60 modellerini ağırlayan program, oldukça şaşırtıcı sonuçlarla karşılaştı.

İtalyan Fiat Panda testten sıfır yıldız ile ayrılırken yine Fiat grubuna dahil olan Jeep Wrangler ise sadece bir yıldız alabildi. Modern güvenlik önlemlerinin hiçbirisine sahip olmayan bu otomobillerin sonrasında Fiat’ın bu testleri pek önemsemediği sonucu çıkartıldı. Zira geçtiğimiz yılda Fiat Punto Euro NCAP testlerinin ilk 0 yıldız alan otomobili olmayı başarmıştı.

Yetkililer bir otomobilin 2018 yılında üretilip herhangi bir şekilde otonom fren sistemi yada şerit takip yardımcısının olmamasını tam bir hayal kırıklığı olarak nitelendirdi. Teste tabii tutulan diğer 7 otomobil ise 5 yıldız alarak testten başarıyla ayrıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.