DOLAR 32,3134
EURO 35,1082
ALTIN 2.292,61
BIST 9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Fenerbahçe’de genç bir kadro

01.04.2019
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Emin Uluç’un haberine göre Fenerbahçe’de Ali Koç’un başkanlığıyla başlayan değişimden futbol takımı da nasibini alıyor. En büyük hedeflerinden birisini “Futbol kültürü oluşturmak” şeklinde tanımlayan Koç, döneminde takıma 16 yeni transfer yapıldı. Yaz döneminde 11, arada ise 5 takviye yapan sarı-lacivertliler, yeni sezonda da rotasyona devam edecek. Sezon başında kiralıklar dâhil 8 oyuncuyla yolunu ayıran, ocak ayında Aatıf, Yiğit ve Uygar’ı elden çıkarıp, Ozan, Barış ve Reyes’i kiralık gönderen Fenerbahçe’de, 12 ismin de sözleşmesi bitiyor. Kiralık olarak kadroda bulunan Slimani, Benzia ve Ayew’le yollar ayrılacak.

Tolga, Yanal’a bağlı

İmzalarının süresi dolacak, Volkan Demirel, Erten, Şener, Skrtel, Neustadter, Şener, Tolga, Valbuena ve Soldado’yla ilgili kararlar da büyük ölçüde netleşmiş durumda. Yönetim ve teknik heyetin ısrarlarına rağmen tercihini Parma’dan yana kullanan Martin Skrtel ayrılacakların başında geliyor. Galatasaray’la anlaşan Şener’in yanı sıra, Volkan, İsmail, Neustadter de kadroda düşünülmüyor. İdmanda sakatlanan Erten’in sözleşmesini uzatma kararı alan yönetim, Tolga konusundaki kararı teknik heyete bırakmış durumda. Ersun Yanal’ın onaylaması hâlinde tecrübeli oyuncuyla yeni sözleşme imzalanacak.

Ücret indirimi

Soldado’yla ücretinde indirimi kabul etmesi hâlinde devam etmeyi düşünen sarı-lacivertliler, oynadığı maç sayısı sebebiyle sözleşmesinin otomatik olarak uzamasına kesin gözüyle bakılan Valbuena’yla da indirimli ücret üzerinden yeni bir pazarlık planlıyor. Kameni, Frey ve Alper ise sözleşmesi devam etmesine rağmen satış listesine konacak isimler. Mevzubahis bütün isimlerin ayrılması hâlinde ise Aziz Yıldırım döneminden sadece Hasan Ali, Isla, Mehmet Topal, Oğuz Kağan, Elif, Dirar ve Mehmet Ekici kalacak. Başkan Ali Koç, Comolli ve Ersun Yanal zirvesinden çıkan karar ise kadronun 23-26 yaş aralığında maliyeti düşük, yıllık ücreti iki milyon avroyu aşmayan isimlerle takviye edilmesi.

Elif öne çıkacak

Fenerbahçe’nin büyük beklentilerle kadrosuna kattığı Elif Elmas’ın Makedonya forması altında gösterdiği performans teknik direktör Ersun Yanal’ın gözünden kaçmadı. Sarı-lacivertli forma altında defansif ön libero ve sol açık görevleri üslenen, ancak beklentilerin altında kalan 19 yaşındaki oyuncunun millî takımda ofansif olarak rol alıp ön plana çıkmasına Yanal da duyarsız kalmadı.

Makedonya’nın 3-1 kazandığı Letonya maçında on numara olarak görev alan Elif’in 2 gol atmasının ardından Ersun Hoca, genç oyuncuyu bu pozisyonda kullanma kararı aldı.

Angelovski tavsiye etti

Bu mevkide Mehmet Ekici ve Zajc tercihleri olması Elif’in ilk on bir şansını azaltsa da Yanal’ın konuşup düşüncesini paylaştığı genç yıldız daha yüksek bir motivasyonla çalışmalarını sürdürmeye başladı.

Makedonya’nın hocası Igor Angelovski, Letonya maçı sonrası “Elif’ten verim almak istiyorsanız onu hücum hattında oynatmalısınız” açıklaması yapmıştı.

Moses’in başı döndü

Premier Lig kariyerli Victor Moses, Fenerbahçe’yi seçtiği için son derece mutlu olduğunu söyledi.

Chelsea’de kiralan Nijeryalı yıldız “Ben böyle bir ilgiyi hayatımda görmedim” derken “Sıralamadaki yerimiz kimseyi yanıltmasın. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük kulübü” iddiasında bulundu.

Sambacı tahsilatı

Fenerbahçe sezon başında Arap takımlarına sattığı sambacıların bonservis ücretlerini tahsil edemeyince çareyi FIFA’ya başvurmakta buldu. Giuliano’nun kulübü en-Nassr ve Josef’in takımı al-Ahli’nin bütün uyarılara rağmen taksitleri ödememesi üzerine sarı-lacivertliler FIFA’ya şikâyet kararı aldı.

Wiel için 300 bin avro

Gregory van der Wiel, Fenerbahçe’nin başına bela olmaya devam ediyor. 2016’da yıllık dört milyon avro ücret karşılığında transfer edilen, ancak forma bile bulamayan Wiel’in menajeri, sarı -lacivertlilerden 300 bin avro ödeme talep etti. Kulüp, bu talebin doğruluğunu araştırmak için harekete geçti.

Zapata sabırsız

Martin Skrtel, Serie A takımı Parma’yla el sıkışırken Fenerbahçe de Milan’ın Kolombiyalısı Cristian Zapata’yla anlaştı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek 32 yaşındaki savunmacı için bonservis bedeli ödemeyecek sarı-lacivertlilerin, ön sözleşmeyi imzalattığı Zapata, İstanbul’a gelmek için gün sayıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.