DOLAR 32,2651
EURO 34,7455
ALTIN 2.400,95
BIST 10.186,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Fed’in resesyon göstergesi dibe vurdu: Faiz indirimi ihtimali güçleniyor

07.04.2023
A+
A-

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) resesyon göstergesi kabul ettiği yakın vadeli tahvil piyasası getiri eğrisi yeni dip seviyeleri gördü. Böylece Fed’in faiz indirmesi gerekeceğine yönelik ihtimal arttı.

ABD’de resesyon endişeleri devam ediyor.

Fed’in gösterge kabul ettiği yakın vadeli tahvil piyasası getiri eğrisi yeni dip seviyeleri görerek merkez bankasının ekonomik faaliyetleri canlandırmak için faiz oranlarını yakında indirmesi gerekeceği ihtimalini kuvvetlendirdi.

Fed tarafından yapılan araştırmalara göre ekonomide yaşanabilecek bir daralma için en güvenilir göstergelerden birini “yakın dönem forward getiri farkı” olarak adlandırılan gösterge oluşturuyor.

Bu gösterge 18 ay sonrası için fiyatlanan üç ay vadeli ABD Hazine bonoso faizi ile şu anki üç ay vadeli ABD bonosu faizi arasındaki farkı gösteriyor.

Kasımdan beri ekside olan bu getiri farkı bu hafta yeni dip seviyeleri gördükten sonra dün itibarıyla yaklaşık -170 baz puan seviyesindeydi.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen yıl 18 aylık ABD Hazinesi getiri eğrisinin gelmekte olabilecek bir resesyona dair en güvenilir uyarı sistemi olduğunu açıklamıştı.

Petrolde üretim kesintisi, Fed'in enflasyonla mücadelesini zorlaştırabilir

Petrolde üretim kesintisi, Fed’in enflasyonla mücadelesini zorlaştırabilir

Haberi Görüntüle

MAYISTA 25 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENTİSİ

ABD’de son günlerde açıklanan zayıf ekonomik veriler ise Fed’in agresif para politikasının olumsuz etkilerinin görülmeye başladığını ve resesyona neden olabileceğine işaret ediyor.

Piyasalar Fed’in mayısta yüzde 53 olasılıkla 25 baz puan faiz artırımına gideceğini ve yıl sonuna kadar faiz indirimleri gerçekleştireceğini fiyatlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.