DOLAR 32,2937
EURO 34,8240
ALTIN 2.412,97
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

FBI’ın Kripto Para Uyarısı: Yasal ve Finansal Riskler

FBI, kripto paraların yasal ve finansal risklerini vurguluyor. Kripto para dünyasında güvenlik önlemlerini almak ve dikkatli olmak önemli. Detaylar için makalemizi okuyun.

26.04.2024
A+
A-

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Mali Suçları Uygulama Ağı’na (FinCEN) Para Hizmetleri (MSB’ler) olarak kayıtlı olmayan kripto para birimi para aktarma hizmetlerini kullanmaktan kaçınmaları konusunda halkı uyaran bir bildiri yayınladı. Bu uyarı, özellikle kara para aklamayı önleme (AML) standartlarına ve Müşterini Tanı (KYC) kurallarına uymayanlar olmak üzere, uyumlu olmayan platformların kullanımıyla bağlantılı yasal ve mali risklerin altını çiziyor.

FBI açıklamasında, kripto para birimi hizmet sağlayıcısının kayıt durumunu teyit etmenin önemine yer verdi. Kayıtsız hizmetleri kullananların, bu tür platformlara yönelik kolluk kuvvetleri eylemlerinde büyük aksaklıklara neden olacağını belirttiler. Bu tür hizmetleri kullanan kişiler, yasadışı faaliyetler sonucunda hizmetlerin kapatılması durumunda fonlarına erişememe riski altında. FBI ayrıca, Fin CEN’in geliştirdiği bir araç tanıttı. Bu araç, kripto işletmesinin bir MSB olarak kayıtlı olup olmadığını anlamaya yardımcı oluyor.

Uyarının Arka Planındaki Olaylar

Uyarının Arka Planındaki Olaylar

Kripto dolandırıcılıkları artmaya devam ediyor. En son yasa uygulama hamleleri, lisanssız kripto para iletim hizmetlerine odaklandı. Ayrıca, varlıkları yasadışı fonlarla bir araya getirilen müşteriler için mali sorunlara neden oldu. FBI’ın Tether ile işbirliği içinde yaşlılara yönelik istismarlardan 1,4 milyon USDT’yi geri aldığı özel bir vakanın ardından geldi. Bu vaka, kurbanları paralarını korumak için transfer etmeleri konusunda kandıran sahte müşteri destek reklamlarını içeriyordu. Ancak, kurbanlar daha sonra paralarını kaybettiler.

FBI, kamuoyunu müşteri adları, adresleri ve doğum tarihleri gibi gerekli KYC bilgilerini toplamayan kripto para hizmetlerinden uzak durmaları konusunda bilgilendirdi. Bu tür verilerin toplanması, AML kurallarına uymak ve kullanıcı işlemlerinin güvenliğini korumak amacıyla gerekli. Ayrıca FBI, resmi uygulama mağazasında bulunmalarının yasal uygunluk anlamına gelmediğini belirtti. Bu yüzden, kullanıcıların federal düzenlemelere uygunluklarını kontrol etmelerini tavsiye etti. Bu doğrultuda, kripto işlemleri için mobil uygulamaların kullanılmaması konusunda uyarı yaptı.

Doğrulama Araçları ve Kaynakları

Doğrulama Araçları ve Kaynakları

Halka destek olmak amacıyla FBI, herhangi bir kripto işlem hizmetinin federal yasalara uygun olduğunu teyit etmek için FinCEN’in kayıt kontrol aracının kullanılmasını önerdi. FinCEN veri tabanında listelenen uyumlu firmalar arasında Coinbase ve Kraken (Payward Financial Inc) yer alıyor. Bu araç, kullanıcıların platformların yasallığını ve uyumluluğunu belirlemeleri için bir bilgi kaynağı görevi görüyor. Böylece düzenlenmemiş kuruluşların tuzağına düşme şansını en aza indiriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.