DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Fazlası Ödem Oluşmasına Neden Oluyor!

12.04.2020
A+
A-

Kahvenin, kafein ve birçok türde polifenol içerdiğini belirten Diyetisyen Feyza Nur Ceylan, “Bu yüzden kahve; antioksidan özelliğe, lipid metabolizmasını düzenleme, serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırma gibi özelliklere sahip,” ifadelerini kullandı.

VÜCUTTA ÖDEM TUTULMASINA NEDEN OLUR

Kahvenin yararlı olduğunu düşünerek gün içerisinde çok fazla tüketmenin en büyük hatalardan biri olduğunu ifade eden Ceylan, “Çünkü kahvede bulunan kafein fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta ödem tutmaya başlatır. Son yapılan çalışmalarda kahve ve kafein miktarının günde bir kez 200-400 mg kafein ve günde 2-3 fincan, özellikle sade kahve tüketimi koroner kalp hastalıkları riski oluşturmadıkları ve insan sağlığına zararlı bir etkisi olmadığı görülmüştür,” dedi.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer noktanın ise kahvenin yapılış aşaması olduğunu söyleyen Ceylan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Çünkü kahvede bulunan kafein miktarı; kahvenin türüne, kavrulma derecesine, pişirme yöntemine göre farklılık gösterir. Bizim bu durumda yapılış farklılığına dikkat etmemiz gerekir. Bu farklılık hem kafein miktarını etkiler hem de kahvenizi şekerli yaptığınızda ekstra kalori alımına sebep olur.

Fazla kahve ödem yapıyor! Kahve tüketimi tıbbi literatürlerde çok ilgi gören ve çok araştırılan bir konudur. Bu yüzden kahvenin birçok kronik rahatsızlıklarla ilişkisi vardır. Kahvenin içerisinde bulunan klorojenik asit, antioksidan özelliğe sahiptir. Glukoz metabolizmasını ve insülin duyarlılığını geliştirerek diyabet hastalarının şekersiz olarak kahve tüketimi önerilebilir.”

DEPRESYONU AZALTIR

Kalp ve damar hastalıklarının risk faktörü olarak bilinen depresyon riskini azalttığını dile getiren Ceylan, “Belirtilen kahve tüketimi sonucunda normal vücut ağırlığına sahip bireylerde yağ oksidasyonunu ve besinlerin termik enerjilerini vücut ağırlık kontrolü üzerinde etkilidir.

Sağlıklı beslenme planı oluştururken ara öğünlerde uzman kontrolünde yazılabilir. Bu olumlu etkileri dışında içerisindeki kafein miktarından dolayı özellikle kafeinin 750 mg/gün den fazla alımı yapılan araştırmalara göre idrar çıkışını, kemik sağlığı üzerine olumsuz etki sağlayarak idrar kalsiyum ve magnezyum atışını arttırabilmektedir.” şeklinde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Gebelikte Ödemle Nasıl Baş Edilir? Ödem Oluşmaması İçin Öneriler

Gebelikte Ödemle Nasıl Baş Edilir? Ödem Oluşmaması İçin Öneriler

Kahve İçmek Düşüğe Neden Olur mu?

Kahve İçmek Düşüğe Neden Olur mu?

Hem Ödem Attırıyor Hem de Zayıflatıyor

Hem Ödem Attırıyor Hem de Zayıflatıyor

Pera Müzesi'nden Kahve Molası Sergisi

Pera Müzesi’nden Kahve Molası Sergisi

İLİşKİLİ GALERİLER Ödemi Vücudunuzdan atacak 7 Besin

Ödemi Vücudunuzdan atacak 7 Besin

Türk Kahvesi Tiryakisi Olmak İçin 5 Neden

Türk Kahvesi Tiryakisi Olmak İçin 5 Neden

Kahve Çekirdeğinin İnanılmaz Faydaları

Kahve Çekirdeğinin İnanılmaz Faydaları

Yeni Nesil Kahve Demleme Yöntemleri

Yeni Nesil Kahve Demleme Yöntemleri

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.