DOLAR 32,5433
EURO 34,9184
ALTIN 2.430,06
BIST 9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Faydaları Saymakla Bitmiyor

25.03.2020
A+
A-

Çikolata hemen hemen kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir. Lezzetinin yanı sıra faydaları da saymakla bitmeyen çikolata, vücudunuza ihtiyacı olan magnezyumu vermenin en iyi yoludur. Bunun dışında çikolata, vücudun demir eksikliğini de giderir, çikolatanın bir çay kaşığı kadarının içinde vücudunuzun demir ihtiyacının yüzde 10’u bulunur. Çinko, immün sistem için çok önemlidir ve çikolata ve kakaoda bulunur. Çinko, hastalıklarla savaşır, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve stresi azaltır. Bütün bunların yanında çikolata, B ve C vitaminlerini de içerir.

Kakao, günümüzde kronik hale dönüşen stresle mücadeleye karşı en yararlı element olan potasyumu içinde barındırır. Eğer mutsuz hissettiğiniz bir dönemdeyseniz ve sürekli acıkıyorsanız kilo almanızın en önemli sebeplerinden biri bu durumsa kakao tüketmeyi deneyin.

‘4 BİN YIL ÖNCE İLAÇ OLARAK KULLANILIYORDU’

Kakao mutluluk hissi veren hormonların salgılanmasını sağlayarak iştahı kontrol altında tutar.Mayalar tarafından 4 bin yıl önce ilaç olarak kullanılan kakao, çok sayıda vitamin ve mineral barındırdığı için şifa kaynağı olarak kabul ediliyor.

Vücuttaki iltihaplanmayı önleyerek, kanserle savaşır. Kakaonun içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede en önemli etkiyi oynarken, yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor. Zengin bir kalsiyum kaynağı olan kakao, güçlü kemiklerin oluşmasını sağlar. Kakao, büyük miktarda bakır içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor. Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko kakaoda bolca mevcut.Vücutta yer alan iç organ kaslarını gevşeterek damar tıkanıklıklarını engeller, bronşları genişletir.

İLİşKİLİ HABERLER Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Vitamin Dolu Doğal Saç Serumu

Vitamin Dolu Doğal Saç Serumu

Çikolata Yedikten Sonra Yapmanız Gereken Bir Şey Var!

Çikolata Yedikten Sonra Yapmanız Gereken Bir Şey Var!

Ali Çetin: 'Takımda Herhangi Bir Sağlık Sorunu Yok'

Ali Çetin: ‘Takımda Herhangi Bir Sağlık Sorunu Yok’

İLİşKİLİ GALERİLER Kakao Sabunu Çatlakları Önlüyor! Hangi Sabun Neye İyi Gelir?

Kakao Sabunu Çatlakları Önlüyor! Hangi Sabun Neye İyi Gelir?

Kalbinizi Kakao ile Koruyun!

Kalbinizi Kakao ile Koruyun!

Çok Çikolata Yemenin Zararları

Çok Çikolata Yemenin Zararları

Neden Çikolata Krizi Yaşarız?

Neden Çikolata Krizi Yaşarız?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.