DOLAR 32,2997
EURO 34,8015
ALTIN 2.407,28
BIST 10.252,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Fatura şikayetlerinde yükselme!

05.05.2020
A+
A-

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine kadar bu koşul, doğal olarak elektrik ve doğalgaz tüketimini etkiledi. Sanayi ve ticarethanenin gaz ve elektrik talebi keskin biçimde düştü.

Konutlarda istek arttı; ama bu ay havaların ısınmasıyla birlikte gaz talebinin bir miktar gerilemesi bekleniyor. Türkiye’nin jurnal gaz talebi, 80-90 milyon metreküp aralığında seyrediyor.

FATURA ŞİKAYETLERİ ARTTI

Peki, doğalgaz sektöründe neler oluyor? Aboneler ne istiyor? Neden şikayet ediyor? Bu soruların ardına düştük ve PALMET Enerji’nin Idare Heyeti Başkanı Doğanay Samuray’a sorduk. Samuray, son dönemde fatura şikayetlerinin arttığını belirterek, salgın sonrasında abone davranışlarında görülen “yeni” alışkanlığı da paylaştı. Bir Takım abonelerden gece saat 03.00’te veya 04.00’te fatura şikayetleri almaya başladıklarını kaydeden Samuray, “Ben, şikayetleri bir bir okurum. Aboneler, gece ara sıra saat 03.00’te, bazen saat 04.00’te fatura şikayeti mesajı gönderiyor. Aramak ama gece oturuyor ve şikayetini yazıyor. Bu durum, bugüne kadar görünmeyen bir şeydi. Abone, davranışlarında görülen en yeni değişiklik bu” dedi.
Samuray, bunun Ramazan ayıyla bir ilgisi olmadığını, Ramazan öncesinde başladığını vurguladı.

TAHSİLATLAR DÜŞÜYOR

Doğalgaz ve elektrik şehiriçi dağılma şirketleri, abonelerine salgın döneminin faturalarını gönderdi. Elektrik ve doğalgazda tahsilatlar salgın öncesine kadar düştü. Samuray, dağıtımını yaptığı bölgelerde de tahsilatın düştüğünü belirterek, “Mart dönemi faturalarında tahsilatta bir miktar gerileme oldu” dedi.

Habertürk’ün gaz sektörü temsilcilerinden aldığı bilgiye göre Türkiye genelinde gazda fatura tahsilatı “çift hane”li düşüş gösterdi.

ZORDA OLANA TAKVIYE

Samuray, abonelerden gelen istek, şikayet ve önerilerle fazla yakından ve kişisel olarak ilgilendiğini belirerek, “Ödeme zorluğu çeken abonelere gereken kolaylığı gösteriyoruz. Abonelere, gereken destek veriliyor. Hiçbir aboneyi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Vatandaşın gazını kesmemek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

KONUTTA VE 1000 TL’YE KADAR BORCU OLAN İŞLETMELERDE KESME DEĞIL

Peki, faturasını ödemediği için abonenin gazı kesiliyor mu? Gaz sektörü temsilcileri, salgın süresince doğal gaz borcunu ödeyemeyen konut tüketicileri ile 1000 TL’nin altında borcu olan minik ticarethanelerde doğalgaz kesintisi yapılmadığını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.