DOLAR 32,2921
EURO 34,6825
ALTIN 2.413,99
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Fatih Altaylı’dan Burhan Kuzu’ya ‘Vahdettin’ tepkisi!

20.05.2020
A+
A-

Ressam gazeteci ve televizyoncu Fatih Altaylı, Habertürk’te yayınlanan “Tele Tek Özel” programında İlber Ortaylı ve Celal Şengör’ü davetli etti.

19 Mayıs’ın konuşulduğu programda açıklamalarda bulunan İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Paşa’yı doğrudan doğruya Vahdettin’in yolladığı iddialarını ‘uyduruk’ olarak niteledi. Ortaylı, “Maalesef Türkiye’de kahvehanelerde tefekkür yapılıyor ve tarih yazılıyor. Bu adamların diğer taraftan gazetelere yazdıklarını birkaç bin birey okuyor. Bir başka biri istediği dek karıştırsın, araştırsın yazsın kimseler bilmez” şeklinde konuştu.

“EROİN KAÇAKÇISINI DESTEKLEYEN PROFESÖR”

Altaylı ise İlber Ortaylı’nın bu açıklamalarının peşinde “Eroin kaçakçısını destekleyen bir profesör Vahdettin’e teşekkür ediyor Kurtuluş Savaşı için bugün” ifadelerini kullandı.

BURHAN KUZU 19 MAYIS’TA ATATÜRK YERİNE VAHDETTİN’İ ANMIŞTI

19 Mayıs Atatürk’ü Kutlama, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Kuzu, Atatürk’ü anmak yerine Sultan Vahdettin’i andı.

Kuzu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Paşa,30 Nisan 1919’da Devlete Ait Gazete’de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir.Mustafa Kemal,Samsun’a herhangi bir birey olarak yok Osmanlı’nın en parlak subayı olarak çıkmıştır.Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum.”

BURHAN KUZU ZİNDAŞTİ’Yİ TAHLİYE ETTİRDİĞİ İDDİASIYLA YARGILANIYOR

Fatih Altaylı’nın ifadeleri Burhan Kuzu’nun İranlı “uyuşturucu baronu” Naci Şerifi Zindaşti’yi terhis ettirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmasını akıllara getirdi.

Hak üstünde baskı kurarak İranlı “uyuşturucu baronu” Naci Şerifi Zindaşti’yi terhis ettirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun ifadesinde, “uyuşturucu baronu” Zindaşti’yi tahliye eden hâkimi aradığını fakat baskı yapmadığını savunmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.