DOLAR 32,3522
EURO 34,5666
ALTIN 2.382,59
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Farkındalık Meditasyonu

12.10.2020
A+
A-

‘An’da olmak, bedenimizin, zihnimizden geçenlerin ve duygularımızın farkında olmak için yapılan bir içgörü uygulaması var;

‘Farkındalık Meditasyonu’

Farkındalık, bir şeyin iç yüzünü tam anlamıyla ve tüm berraklığıyla kavramak demektir. 

Farkındalık Meditasyonu nasıl uygulanır?

Basitçe; bedenimizin her hareketini, tüm düşünce ve duygularımızı, bütün detaylarıyla içimizden tekrar ederek…

Örneğin; yürürken; “Sağ ayağım havaya kalkıyor… Sağ topuğum yere basıyor… Sol ayağım havaya kalkıyor… Sol topuğum yere basıyor…”

Uyumadan önce; “Nefes alıyorum… Göğsüm yükseliyor… Nefes veriyorum… Göğsüm iniyor…” gibi… 

Her zaman farkında olmalıyız; yürürken, konuşurken, yemek yerken, bir şey içerken, uzanırken, uyku hali dışında hangi konumda, koşulda olursak olalım farkındalığımızı korumaya çalışmalıyız.

Doğu öğretileri bunu yaptığımızda, yani bedensel, ruhsal ve zihinsel farkındalığımızı arttırdığımızda, kendimizin farkına vardığımızda yaşamımızda çok önemli gelişmeler olacağını söylüyor.

Elem, keder, ızdırap ve sorunların üstesinden kolayca gelmeye başlarmışız. Huzurlu ve mutlu bir yaşam sürermişiz. Daha zor kızar ve sinirlenir, daha kolay güler ve tebessüm edermişiz. Hoşgörü düzeyimiz yükselir, hem kendimizle hem de dış dünyadaki tüm varlıklarla barış içinde yaşarmışız.

Netice güzel mi? Güzel… Zararı var mı? Yok… Denemekten ne kaybederiz? Hiçbir şey…

Güzel günlere doğru… Kolay gelsin 🙂

Ayşen Baloğlu 

aysen@mayanatural.com.tr

Maya Blogdaki yazılarımı da okumak isterseniz;

https://www.mayanatural.com.tr/blog

Maya Natural doğal bakım ürünlerine göz atın! 🙂

https://www.instagram.com/mayanatural.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.