DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Facebook’tan asılsız haberlere karşı yeni önlemler!

24.05.2018
A+
A-

Asılsız haberlerin  oldukça zararlı olduğuna ve doğru bilgi akışını engellediğine inandığını vurgulayan Facebook, Facing Facts adlı bir kısa film yayınlandı. Bu kısa filmde Facebook’un yanlış haberlerle nasıl mücadele ettiği anlatılıyor.

Yönetmen Morgan Neville, Facebook’un bu soruna nasıl yaklaştığını ve mücadele yöntemlerini en iyi şekilde anlamak için Haber Kaynağı ekibiyle oldukça uzun bir vakit geçirmiş. Bunun yanı sıra Facebook, daha önce Türkiye’deki topluluğuna da sunduğu haber okuryazarlığı kampanyasını yeniden hayata geçiriyor.

Kampanya ile asılsız haberlerin tespiti için ipuçları sunulacak. Facebook’un bu konuda attığı adımlarla ilgili bilgiler, dikkat çekmesi amacıyla insanların haber kaynağının en tepesinde belirecek ve basılı mecralarda yayınlanacak.

İlk olarak ABD’de başlayacak olan kampanya, yıl içinde diğer ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletilecek. Facebook, Nisan ayında sosyal medyanın seçimler ve genel olarak demokrasi üzerindeki rolü üzerine bağımsız araştırmalar yapılmasına yardımcı olacak yeni bir inisiyatifi duyurmuştu.

Komisyon önümüzdeki haftalarda yanlış haberlerin miktarını ve etkilerini ölçmek için araştırma teklif çağrısı yapacak. Daha sonra hangi akademisyenlerin hibe alacağına ve araştırmaları için Facebook’un gizlilikle korunan veri setlerine erişebileceğine karar vermek için bağımsız değerlendirme sürecini yönetecek.

Facebook, tüm bu yeniliklerin insanların asılsız bir haberle karşılaştıklarında daha bilgili kararlar vermelerine yardımcı olma amacıyla attığı adımların bir parçasını oluşturduğunu belirtiyor. Sosyal medyanın ilerleyen yıllarda asılsız haberlere karşı kendilerini nasıl geliştireceğini hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.