DOLAR 32,1976
EURO 35,0210
ALTIN 2.501,81
BIST 11.067,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Facebook’a milyonlarca dolara patlayan gizlilik davası!

20.05.2020
A+
A-

SOSYAL AĞ devi Facebook her geçen gün yeni bir dava ile gündeme geliyor. Çoğu sorun yaşayan milyarlık şirket, bünyesine Instagram ve WhatsApp gibi dev platformları da katmasıyla adamakıllı değerini artırmış durumda. Kullanıcı sayısı da büyüyen bu uygulamaların buna bağlı olarak gelirleri de çoğalma gösterdi.

Son birkaç yılda Facebook, İngiliz araştırma firması Cambridge Analytica ile kullanıcılarının kişisel verilerini paylaştığı bulguları üzerine birçok ülke tarafından para cezasına çarptırıldı. Bunlara ilave olarak BBC’de yayımlanan habere göre sosyal ağ devi gizlilik endişelerinin bir sonucu olarak Kanada Rekabet Bürosu göre açıklanan bir para cezası ile her yerde gündeme geliyor. Para cezası ise 6 buçuk milyon dolar.

Facebook, Kanada Rekabet Bürosu’nun ortaya attığı iddiaları ve verdiği bilgileri kabul etmediğini ve keza işletme göre yapılan sonuçlara rıza göstermediğini söylüyor. Buna karşın şirket, konuyu çözüme gelmek için para cezasını ödemeyi kabul etti. Facebook zaten ABD tarafından da para cezasına çarptırılmıştı.

Dava Facebook’un 2016 yılından beri İngiliz araştırma firması Cambridge Analytica için kullanıcı bilgilerini sızdırıyor olması olarak kayıtlara geçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.