DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Facebook yeni reklam politikası ile gündemde!

25.05.2018
A+
A-

Mississippi‘den bir siyasi aday olan E. Brian Rose, düne kadar Facebook’un kampanya stratejisinin önemli bir parçası olduğunu söyledi. Yüzlerce demografik hedefte yer alan seçmenleri etkilemek için sosyal medya reklamlarını kullanan Rose, resmi sayfasında 6.000’den fazla takipçi topladı. Bugüne kadar Rose, kampanyası için bu site üzerinden 500 farklı reklam verebildi. Ancak reklam almaya devam etmek istediğinde yönetimden gelen bir mesajla adeta yıkıldı.

Rose, kimliğini doğrulayan çevrimiçi formları doldurduğu ve bugüne kadar yüzlerce onaylı reklam verebildiği halde, site yönetimi kendisine yetkisizlik kararı çıkartarak reklam verebilmesini engellemiş oldu. Bir başka aday Richard Boyanton da reklam kampanyalarını TV’den yürütmek yerine Facebook üzerinden devam ettirmek istediğini ancak konum ve kimlik bilgileri doğru olduğu halde site yönetiminden engel yediğini belirtti.

Gelen onlarca şikayete rağmen Facebook’tan herhangi bir yorum veya cevap alınamaması akıllarda bir çok soru işareti bıraktı. Çok masum duygularla başlattığı bu siyasi reklam politikası Facebook’un başını her an belaya sokacak gibi görünüyor. Siyasi adaylar bu reklam politikasındaki aksaklıkların bir an önce giderilmesini ve kampanya süreçlerinin sekteye uğramamasını talep ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.