DOLAR 32,3684
EURO 34,9873
ALTIN 2.324,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Facebook sansür özelliği ile gündemde!

28.11.2018
A+
A-

Çevrimiçi taciz ve zorbalık sosyal medya platformlarının çıkışından bu yana büyük bir sorun olmuştur. Şirketler internetin olumsuz yanlarından olan bu durum için farklı adımlar geliştirirken kullanılabilirlik açısından büyük sorunlar ile karşı karşıya kaldılar.

Bu taciz ve zorbalık için şu an kullanıcı engelleme dışında önemli bir özellik bulunmuyor. Facebook’un üzerinde çalıştığı sansür özelliği ise sosyal medyadaki önemli bir sorunun önüne geçecek gibi görünüyor.

Sızdırılan ekran görüntüsüne göre, bu özellik ile zaman çizelgenizdeki yorumlarda görünmesini istemediğiniz kelimeleri, sözcük dizilerini ve hatta emojileri sansürleyebileceksiniz. Engellediğiniz kelime, söz dizini veya emojiyi içeren yorumlar, gönderen kişi ve gönderen kişinin arkadaşları tarafından görüntülenebilecek. Ancak diğer kullanıcılar o mesajları sansürlü görecektir.

Facebook sansür özelliği ile gündemde! SDN-2

İçeriğin engellenmesine yönelik bu tür bir yaklaşım, yorumcuların yorumlarının başarılı bir şekilde yayınlandığını düşünmelerine sebep olarak yorumun silinmesine karşın bir tepki oluşmasının önüne geçecektir. Bunun yanı sıra Bu geliştirme ile küçük yaşlı kullanıcılar için otomatik sansür özelliğinin de getirilmesi bekleniyor.

Sizce bu sansür ile zorbalığın önüne geçilebilecek mi? Bu geliştirme konusundaki yaratıcı fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.