DOLAR 32,2486
EURO 35,0469
ALTIN 2.486,71
BIST 10.608,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Facebook Messenger Rooms nasıl kullanılır? Facebook Messenger Rooms önümüzdeki günlerde erişime açılacak. Peki 50 kişiye değin görüntülü aramayı…

26.04.2020
A+
A-

Facebook Messenger Rooms aramalarında, gruplardaki birey sayıları 50’ye değin çıkabilecek. Bunun yanında Facebook hesabı olmayan kişiler de aramaya dahil olabilecek. bununla birlikte aramalarda Zoom’daki gibi bir zaman kısıtlaması olmayacak.

Ülkemizde erişime açıldığında, Messenger Rooms konuşması açılmak aşağıdaki adımlardan ibaret olacak.

Messenger uygulamasını açın.
Ekranın sağ altındaki Kişiler sekmesine geçin.
Oda Oluştur butonuna tıklayıp katılmasını istediğiniz kişileri seçin.

Kullanıcılar Zoom’un emniyet açıklarından nedeniyle alternatif uygulamalar ararken, Facebook bu hamlesiyle yardımlarına yetişecek gibi görünüyor. Facebook da vaktinde gizlilik ve güvenlik konusunda büyük sorunlar yaşamasına karşın CEO Mark Zuckerberg cuma günü yaptığı canlı yayında şirketin “fazla tedbirli davrandığını” ve emniyet sorunları yaşamış diğer platformlardan “dersini aldığını” belirtti.

Facebook Messenger Rooms güvenlik önlemleri olarak kullanıcıya, aramayı kimin gördüğünü kontrol edebilme ve odayı kilitleme yeteneklerini veriyor. Oda kilitsizse link paylaşılan herkes odaya katılabilecek. Oda sahibi kimin katıldığını denetleme edebilecek ve dilediği katılımcıları odadan tümdengelim gücüne sahip olacak.

Bunun yanında kullanıcılar bir odayı Facebook kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Facebook’a bildirebilecek ancak şirketin açıklamasına tarafından bu raporlar aramadan herhangi bir ses ya da gösterme içermeyecek.

Facebook, Instagram Direct ve WhatsApp uygulamalarına da Rooms özelliğini getirecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre yeni platform bu hafta “bazı ülkelerde” kullanıma açılırken “önümüzdeki haftalarda” bütün dünya göre erişilebilir olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.