DOLAR 32,1834
EURO 34,9514
ALTIN 2.507,59
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

EA, Need for Speed’in Çıkış Tarihini Erteledi: Battlefield 6’ya Öncelik Verilecek

01.03.2021
A+
A-

Kaliforniya merkezli video oyun şirketi Electronic Arts (EA), yeni Need for Speed oyununun çıkış tarihini bir yıl ertelediğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Need for Speed’in arkasındaki stüdyo Criterion Games, olan bu sonbaharda yeni nesil konsollar ve PC için piyasaya sürülecek Battlefield 6’nın geliştirilmesinde EA DICE’a destek olacak.

EA’den Laura Miele, konu hakkında Polygon’a yaptığı açıklamada “[Battlefield] harika şekilleniyor ve ekip inanılmaz derecede sıkı çalışıyor. Geçen yıl çok zorladılar ve evet, evden çalışıyoruz. Evden oyun yapmak zor ve ekip [EA DICE] biraz yorgun” ifadelerini kullandı. Miele, Battlefield 6’nın inanılmaz bir potansiyeli olduğunu da sözlerine ekledi.

Criterion Games, Battlefield 6’nın geliştirilmesine destek olacak:

Battlefield 1

EA, yeni Need for Speed oyununun geliştiriciliğinin Ghost Games stüdyosundan alındığını ve tekrardan Criterion Games’e devredildiğini geçtiğimiz dönemlerde açıklamıştı. Röportajda bu konuya da değinen Miele, EA’in Codemasters’ı satın almasının Criterion Games’in tekrar göreve getirilmesinde katkısı olduğunu söyledi.

Criterion Games, daha önce de Battlefield oyunlarının geliştirilmesinde DICE’a destek olmuştu. Pandemideki çalışma koşullarının DICE üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten Miele, başka bir deneyimli stüdyodan gelecek desteğin, Battlefield 6’nın hedeflenen tarihte çıkmasına yardımcı olacağını söyledi.

Yeni Battlefield oyununa gelince oyun hakkında henüz pek bir şey bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan söylentilere göre Battlefield 6 ile birlikte seri nihayet modern zamanlara geri dönecek. Oyunun önümüzdeki sonbaharda PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X için piyasaya sürülmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.