Facebook kazancı, zararın eşiğinde!
Salı günü, Facebook tarafından yayınlanan bir blog yazısında, virüsün zarar vermiş olduğu ülkelerde, toplam mesajlaşmanın geçen ay yüzde 50’den fazla arttığı bildiriliyor. Özellikle İtalya’daki kullanıcılar, uygulamalarda yüzde 70 daha fazla zaman harcıyor. Blog yazısında Facebook’un, grup görüşmelerinde geçen ay yüzde 1000’in üzerinde artış gördüğü yazıyor.
Mark Zuckerberg
Silikon Vadisi merkezli sosyal ağ şirketinin, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları, karantina ile birlikte teknolojiye yönelirken Facebook da çeşitli uygulamalarında olağanüstü trafik görüyor. Ancak bu durum Facebook’un gelirinin büyük çoğunluğunu oluşturan reklamcılığı ters yönde etkilediği için paraya dönüşmüyor.
Corona virüsü salgını, teknoloji odaklı şirketler için çok sayıda zorluğa neden oluyor. Facebook’un, paniği önlemek için hızla attığı adımların sonuncusu ise Messenger’ı vurdu.
Facebook kazancına karantina vurgunu
Mesajlaşma hizmetlerinde trafiğin büyük ölçüde arttığını belirten Facebook, dünyadaki diğer pek çok şirket gibi olumsuz yönde etkilendiğini ifade ediyor. Artan katılımların olduğu hizmetlerden para kazanmadığını belirten şirket, özellikle, yeni tip Corona virüsün yayılmasına yönelik sert önlemler alan ülkelerden reklam alma durumunun zayıfladığını belirtti.
Facebook, reklamcılıktan zarar edebilir
Facebook yöneticileri, artan aktiviteyi Yeni Yıl kutlamaları veya Olimpiyatlar sırasında gördükleri dalgalanmalara yormuşlardı. Fakat bu kullanım artışı çok daha sürdürülebilir gözüküyordu.
Facebook konuyla ilgili olarak şöyle bir açıklamada bulundu:
“Kullanım artışlarındaki istikrarı korumak, çalışanların çoğu evden çalıştığı için her zamankinden daha zor. Kullanım modellerini dikkatle izleyerek sistemlerimizi daha verimli hale getiriyoruz. Gerektiği kadar kapasite ekliyoruz. Ağ tıkanıklığı nedeniyle, belirli bölgelerdeki Facebook ve Instagram’daki videolar için bit oranlarını geçici olarak düşürüyoruz. Son olarak, hizmetlerimizde ortaya çıkabilecek sorunlara hızlı bir şekilde yanıt verebilmemiz için tdaha fazla test yapıyoruz.”