DOLAR 32,5668
EURO 34,8820
ALTIN 2.438,56
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Facebook için yeni güvenlik seçeneği geliyor Facebook’un sızdırılan özelliği yeni güvenlik tartışmalarını ortaya çıkardı. Facebook Messenger Face…

13.06.2020
A+
A-

Facebook’un bir süredir ayrı uygulamaları için yeni emniyet özelliklerini test ettiği ortaya çıkmıştı. Bugün ise Facebook Messenger için Face ID testleri ortaya çıktı. Hem yayınlacak Face ID özelliğinin detayları belli oldu, keza de ortaya meydana çıkan sızıntılarla yeni bir emniyet tartışması gündeme geldi.

Face ID, telefonumuzu kilitlemenin en basit yollarından biri ve görünüşe göre Messenger Gelen Kutusu için Face ID özelliği üzerinde çalışıyor. Bu nitelik sayesinde Face ID‘yi kullanarak Messenger uygulamasının kilidini açabileceksiniz. Hem otomatik kilitleme uygulaması için bir süre aralığı da belirleyebileceksiniz.

Bunlara ilave olarak şirketin sadece Face ID yok, Touch ID ve Pin gibi öteki kimlik düzeltme yöntemlerini de test ettiği iddia edildi fakat bu konuda herhangi bir ekran görüntüsü sızdırılmadı. Yeni güvenlik özellikleri etkinleştirildiğinde, Messenger gelen kutunuzu her görüntülemek istediğinizde Face ID veya Touch ID kullanarak kimlik doğrulaması yapmanız gerekecek. Telefonunuzun varsayılan kilit açma yöntemi Messenger için de geçerli olacaktır.

Facebook derhal bu özelliği iOS kullanıcılarının ufak bir daha aşağı kümesi içerisinde deneme ediyor. Olasılıkla çok kısa vakit içerisinde tüm iOS kullanıcıları için etkin ülkü gelecek fakat Android için böyle bir şart demin laf konusu yok.

Facebook sözcüsü, “İnsanlara özel mesajlarını korumak için daha fazla seçenek ve denetleme belirlemek istiyoruz ve son zamanlarda, cihazınızın ayarlarını kullanarak Messenger uygulamasını açmanıza müsade veren bir özelliği test etmeye başladık.” diyerek bu özelliği açıklamıştı. Ama kullanıcılar için bu açıklama öyle de tatmin edici olmamış gibi duruyor.

Birçok kullanıcı nitelik görsellerinin sızdırılmasının gerisinde, yeni emniyet seçeneklerinin güvenilirliği konusunda tartışmalara başladı. Facebook’un daha fazla verimize ve bilhassa parmak izi ve yüz tanınma gibi özel verilerimize erişmesi halen birçok kullanıcıyı huzursuz ediyor. Şirketin bu durumu nasıl aşacağını, kullanıcıları nasıl ikna edeceğini ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.