DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Facebook giriş için yeni bir seçenek geliyor!

24.05.2018
A+
A-

Facebook, platformunda iki faktörlü doğrulama sürecini basitleştiriyor. Artık telefon numaranız, cihazınıza ek güvenlik sağlamak için istenmeyecek.

Şirket, bugün, Duo Security ve Google Authenticator gibi üçüncü parti kimlik doğrulama uygulamalarına destek sağladığını ve kurulum sürecini kolaylaştırarak hareket etmeyi kolaylaştırdığını duyurdu.

İki faktörlü kimlik doğrulama, kullanıcılar için yeni bir savunma hattı ekleyen, yaygın olarak desteklenen bir güvenlik stratejisidir.

SMS genellikle en güvenli yöntem olarak kabul edilmez çünkü bilgisayar korsanlarının SIM’inizin kontrolünü ele geçirmesi ve bilgileri yeni bir telefona aktarması mümkün olabilir.

Mart ayında Facebook CSO’su Alex Stamos, Facebook’un iki faktörlü kimlik doğrulaması için kaydettiği telefon numaralarına spam mesajlar gönderildiği için özellikle özür diledi. Tekrar böyle bir durumun yaşanmayacağına garanti veren Facebook, numaranızın alınmaması durumunda zaten herhangi bir gönderim yapamayacak.

Yeni işlev ise Facebook ayarlarınızdaki “Güvenlik ve Giriş” sekmesinde kullanılmaya hazır hale gelecek.

Sizin Facebook’un yeni güvenlik önlemleri hakkındaki düşünceniz nedir? Yorumlar bölümüne fikirlerinizi bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.