DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Facebook boykotu neden bitmedi? Hâlâ devam ediyor! İki ay önce başlayan Facebook boykotu ne durumda dersiniz? Bazı şirketler boykot bitmesine rağmen bu…

17.09.2020
A+
A-

İki ay önce ”Stop Hate for Profit Facebook ad boycott” adı altında, nefreti ve ayrımcılığı durdurmak adına belli başlı büyük şirketler Facebook’a reklam vermeyi kesmişti. BrandTotal’da yayımlanan yeni rapora göre, boykot bitmesine rağmen YouTube, Facebook, Instagram gibi platformlarda, McDonald’s, Coca-Cola, Nike, Unilever ve Diageo gibi çok sayıda marka Facebook ve Instagram’da reklam vermeye devam etmiyor.

Araştırma 1 Temmuz ile 3 Eylül’deki gelişmeleri raporluyor. Bunun yanında başlarda boykot edip sonrasında reklam vermeye devam eden şirketler de bulunuyor. Bunlar arasında Chipotle ve Sony var. Olayı hiç bilmeyenler için kısaca şirketler; Facebook’un nefret ve yanlış bilgilendirmeyle başa çıkma yaklaşımında bir değişiklik boykotu başlatmıştı. Toplamda 1.100 civarında marka ve şirket, sosyal medya devine reklam vermeyi bıraktı.

Target ve Best Buy gibi bazı markalar temmuz ayından sonra reklam harcamalarını tekrar başlatma kararı verdi. Bunun yanında diğerleri boykotu eylül ayına kadar uzattı ve birçoğu hâlâ yakın zamanda Facebook’ta reklam vermeye devam etmeyi planlamıyor.

Publicis ticaret stratejisi müdürü Jason Goldberg’e göre bunun nedenleri arasında koronavirüs salgını da bulunuyor. 2020 için reklam planlarını hazırlayan şirketler, Facebook’u dışarıda zaten bırakmıştı ve ilerleyen dönemdeki planlarında yani 2021 yılında Facebook’a tekrar döneceklerini söylüyor.

Bazı şirketlerin neden bu boykotu devam ettiği tam bilinmiyor olsa da Coca-Cola sözcüsü, markanın her platformu izlemeye ve aşamalı olarak sosyal medyaya yeniden girmeye devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.