DOLAR 32,2715
EURO 34,7722
ALTIN 2.411,82
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Facebook bilgilerinizi çalan uygulamalar için soruşturma başlattı!

15.05.2018
A+
A-

Mart ayında patlak veren skandalın ardından, Mark Zuckerberg yaptığı açıklama ile 3 farklı adımda kullanıcıların güvenlerini yeniden sağlamak istediklerini belirtmişti. Bu amaçla harekete geçen sosyal medya devi, sizin bilgilerinizi paylaşan veya paylaşma ihtimali olan uygulamaları araştırmaya başladı.

Güveni geri kazanma operasyonunun ilk parçası Cambridge Analytica olmuştu. Yeni bir hizmeti devreye sokan şirket, hazırladığı sayfa ile bilgilerinizin paylaşılıp, paylaşılmadığını sorgulayabileceğiniz bir araç geliştirmişti. Böylece insanlar kolaylıkla kişisel verilerinin Cambridge Analytica’ya gidip, gitmediğini öğrenebildiler.

İkinci adımsa bilgilerinizi çalan veya çalma ihtimali olan uygulamaları saptamak olmuştu. İşte bunun için yapılan büyük araştırmanın ardından, ilk etapta tam 200 uygulama askıya alındı ve soruşturma başlatıldı.

Şüpheli uygulamaların sizin bilgilerinizi çektiği anlaşılırsa hem platformdan uzaklaştırılacaklar, hem de haklarında yasal işlem başlatılacak.

Konuyla ilgili olarak mesaj paylaşan Facebook yönetimi, bu uygulamalardan neden şüphelendiklerini açıklarken, kullanıcıları gelişmeler hakkında bilgilendirme sözü verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.