DOLAR 32,3391
EURO 35,1710
ALTIN 2.240,61
BIST 8.746,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Facebook, Android Uygulaması İçin Karanlık Mod Testlerine Nihayet Başladı

30.10.2020
A+
A-

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, geçtiğimiz aylarda önemli bir tasarım değişikliği gerçekleştirmiş ve web sitesi için karanlık mod yayınlayarak ikonik mavi-beyaz tasarımdan uzaklaşmıştı. Ancak Facebook’u Android uygulamasından kullananlar, ay gibi parlayan bembeyaz uygulamayı kullanmaya devam ediyorlardı.

Daha önce pek çok sosyal medya uygulamasının henüz yayınlamadığı özellikleri tersine mühendislik çalışmalarıyla ortaya çıkaran Jane Manchun Wong, Facebook’un nihayet mobil uygulamasına da karanlık mod yayınlayacağını duyurdu ve Facebook, karanlık modu herkese açık şekilde test etmeye başladı.

facebook karanlık mod arayüz

Paylaşılan karanlık mod tanıtım videosuna göre Facebook, kullanıcılara tamamen siyah bir arka plan sunan ‘gerçek’ bir karanlık mod yerine koyu gri arka plana sahip bir karanlık mod sunacak. Dolayısı ile OLED ekranlı akıllı telefonlarda Facebook’u karanlık modda kullanmak herhangi bir güç tasarrufu sağlamayacak.

facebook karanlık mod

Facebook, karanlık modu herkese açık beta uygulamasında test ediyor olsa da karanlık mod, tüm beta kullanıcılarına ulaşmamış durumda. Eğer Facebook’un Android Beta programına üyeyseniz Ayarlar ve Gizlilik alt menüsünü açtığınızda yukarıdaki ekran görüntüsündeki gibi bir karanlık mod seçeneği ile karşılaşabilirsiniz. Ancak bu seçeneğin şu anda tüm beta kullanıcılarına sunulmadığının bir kez daha altını çizelim.

Facebook Android uygulaması için karanlık mod tanıtım videosu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.