DOLAR 32,2596
EURO 35,0729
ALTIN 2.467,22
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Face ID aile satın alımları için kullanılamıyor

24.12.2017
A+
A-

Apple’ın geçmiş telefonlarında kullandığı parmak izi sensörü olan Touch ID gibi, Face ID’nin de amacı sadece telefonunuzun kilidini açmak değil. 

Bu güvenlik teknolojileri sayesinde aynı zamanda hem kredi kartınız ile ödeme yapabiliyor, hem de App Store ve iTunes Store’dan şifre girmeksizin uygulama satın alabiliyor ve indirebiliyorsunuz. 

Bunun da ötesinde evinizde çocuklarınıza aldığınız iPhone, iPad veya herhangi bir Apple ürünü bulunuyorsa, onların aldığı herhangi bir ücretli uygulama ve içerik kredi kartınızdan çekilmeden önce sizin onayınıza sunuluyor.

Lakin iPhone X kullanıcıları, bu yüz tanıma teknolojisinin yukarıda bahsettiğimiz aile satın alım sisteminde devreye girmediğini ve her seferinde şifre girmek zorunda olduklarını farketti.

 

Apple’ın resmi destek sayfasında konu açan ve şikayetini dile getiren bir çok kullanıcı, Face ID sistemini aile satın alımları için nasıl devreye sokacağını bulamamış. Aynı zamanda Apple, bu konuda herhangi bir destek içeriği de yayımlamamış.

Neden kullanılamadığına dair tahminler var

Face ID sisteminin kişisel satın alımlarda kullanılması mümkün iken, aile satın alımlarında kullanılamamasına dair bazı tahminler var.

Ars Technica’nın haberine göre geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan; ebeveynlerinin telefonlarını onlara çok benzediği için açabilen veya ikiz insanların birbirlerinin iPhone X’lerini açabilmesi, bu teknolojinin aile satın alımları için kapatıldığına dair bazı yürütülen tahminler.

Bu arada, aile satın alımlarının Touch ID parmak izi sensörü vasıtasıyla gerçekleştirilebildiğini de ekleyelim.

:: Aile satın alımı sistemini kullanıyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.