DOLAR 32,1981
EURO 34,9760
ALTIN 2.515,71
BIST 10.932,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Exynos ve Snapdragon’lu Galaxy S9 karşı karşıya!

29.03.2018
A+
A-

Bu kapsamda bir test ile günlük kullanımda ortaya çıkan fark karşılaştırıldı. Testten kısaca bahsetmek gerekirse, bir uygulama açıldıktan sonra ana ekrana dönülerek diğer uygulama açılıyor ve bu bir döngü şeklinde devam ediyor.

Böylece cihazların birden fazla uygulama açıldığında nasıl bir performans sergilendiği gözlemleniyor. Yaklaşık 11 saniyelik bir fark ile Snapdragon işlemcili cihaz ilk turu kazanırken, ikinci turda galibiyetini devam ettirmeyi başardı.

Bu sonuç oldukça şaşırtıcı, zira geçtiğimiz dönemlerde yapılan testlerde genellikle Exynos işlemcili cihaz kazanan taraf oluyordu. Exynos’un Samsung bünyesinde geliştirildiğini göz önünde bulundurduğumuzda, optimizasyonlar Snapdragon’un üstünlük sağlamasına engel olmamamış gibi görünüyor.

Bu sonuçlar yazılımsal optimizasyonlar sonrasında değişime uğrayabilir. Ancak, her iki durumda Galaxy S9’un tüm versiyonlarının, günümüz koşullarında oldukça üst seviye bir performans sergilediğini unutmamak gerekiyor.

:: Sizin tercihiniz Exynos mu yoksa Snapdragon mu?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.