DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Exynos 9820 performansı ile fark yaratacak!

12.06.2018
A+
A-

Ice Universe, Twitter platformu üzerinden attığı tweet ile Mongoose 4 (M4) çekirdeğinin ortaya çıktığını paylaşmış durumda. Bu çekirdek sayesinde 7 nm FinFET üretimi Exynos 9820 daha iyi enerji verimliliği sunacak. Aynı zamanda çipset, performansı ile de rakiplerine kök söktürme iddiasında olacak.

ARM Cortex-A76 saat hızı olarak 3.30 GHz değerine ulaşıyor. Eğer Mongoose 4 iddialarına bakılırsa, çipset bu saat hızının oldukça üstüne çıkacak güçte olacak. Exynos 9280 Geekbench çoklu çekirdek benchmark sonucunun 13,000 puanın üzerinde olduğu da iddialar arasında. Ayrıca Ice Universe, bu puanın Apple A12 çipset ile eş değer olduğunu söylüyor.

Samsung’un kendi çiplerini hem tasarlayıp hem de ürettiğini, Apple’ın ise tasarımı kendisinin yapıp seri üretimi TSMC’ye emanet ettiğini not olarak düşelim. Ek olarak, A12 çipset de 7 nm olarak üretilecek. Öte yandan, A12 testleri sonucunda çipsetin beklenenden yüzde 23 daha fazla enerji harcadığı söyleniyor. Tabii ki Apple, bu yılın sonlarına doğru üç yeni iPhone modelini sunmadan önce gerekli düzenlemeleri yapacaktır.

Samsung’un işlemci yol haritası ortaya çıktı

Samsung’un mobil cihazlarında kullanılacak yeni işlemciler merak edilen konulardan birisi. Firmanın işlemci yol haritası ortaya çıktı. Peki yeni nesil işlemciler hangi üretim teknolojilerine sahip olacak?

10. yıla özel Galaxy S10 ise büyük ihtimalle gelecek yılın Ocak ayında Las Vegas şehrinde gerçekleştirilecek olan CES 2019 etkinliğinde tanıtılabilir. Galaxy X lansmanı içinse Barselona şehrinde Şubat ayında gerçekleştirilecek olan MWC 2019 etkinliği öngörülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.