DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3.091,70
BIST 9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Az Bulutlu
İstanbul
10°C
Az Bulutlu
Pts 10°C
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 13°C

Ev araba parasına güvercin

14.02.2021
A+
A-

Denizli’de 30 yıldan bu yana güvercin besleyen 40 yaşındaki Adem Benzeyen, Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen güvercin güzellik yarışmaları ve festivallere katılıyor. Anavatanı Hindistan olan ‘Mantolu’ cinsi güvercinleriyle 2015 -2019 yılları arasında yurt içinde düzenlenen yarışmalara katılan Benzeyen, 100’den fazla kupa ve madalya kazandı.

Denizli’nin ismini duyurdu

Pamukkale ilçesine bağlı Akhan Mahallesi’nde güvercin çiftliği de bulunan Adem Benzeyen, hobi olarak kuş besleyip üretmeye devam ediyor. Şampiyon kuşlarına severek baktığını Denizli’ye has Azman, Dolapçı ve Dönek cinsi güvercinlerinin bulunduğunu anlatan Benzeyen, “Dededen kalma güvercin hastalığımız var. 30 yıldan bu yana güvercin bakıyorum. Son dönemde ilgi gören hatta bana daire ve araba teklif edenler oldu. Bu ırkımız Mantolu ırkımız Türkiye’de çok illerde kupa almış kuşlarımızdır. Lüleburgaz, Bursa, Tekirdağ’da, Çorlu’da, Muğla’da, İstanbul’da, Türkiye’nin çoğu illerinde bu kuşlar kupa aldı. Severek bakıyoruz kuşlarımıza” dedi.

Türkiye şampiyonu olan Mantolu güvercinleri için kendisine araba hatta ev bile teklif edildiğini kaydeden Benzeyen, şöyle konuştu:

“Bu kuşların anavatanı Hindistan. Kuşların özelliği Mantolu dediğimiz kepenkli kuşlar bunlar. Saç bölümleri ırkın içinde en güzel kuşlar bunlar. Yurt dışından hakemler geliyor. Puanlıyor. Türkiye’de hakem yok yurt dışından geliyor. Her gittiğimiz yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük alan kuşlar. 2015 yılında kuş yarışı maceramız başladı. 2019 yılında korona dan bitti. Festivaller olmadı. 100’e yakın kupa ve madalya kazandım. Bu kuşa meraklı olanlar ve değerini bilenler ona sahip olabilmek için araba hatta ev bile teklif ediyorlar. Ancak ben bugüne kadar hep bu teklifleri geri çevirdim. Bu kuşların değeri asla maddiyatla ölçülmez.”

Hasan Durna
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.