Etiketsiz Üretime Son: Doğubayazıt’ta 5 ton 709 kilogram Pekmeze El Koyuldu
Etiketsiz üretime son; Doğubayazıt’ta 5 ton 709 kilogram Pekmez’e el konuldu, düzen ve denetimle güvenilir üretim hedefleniyor.
Doğubayazıt ilçesinde ruhsatsız üretim yapan bir işletmede, etiketsiz ve gıda güvenliği açısından uygun bulunmayan pekmezler tespit edildi. Denetimler sırasında, söz konusu işletmenin ruhsatsız üretim yaptığı ve üretilen ürünlerin güvenlik standartlarını karşılamadığı belirlendi.
İncelemeler sonucunda ele geçirilen etiketsiz toplam 5 ton 709 kilogram pekmez üzerinde gerekli işlemler başlatıldı ve işletmeci hakkında idari yaptırımlar uygulandı. Bölgedeki yetkililer, halk sağlığını korumaya yönelik önlemlerin kararlılıkla sürdürülmesine vurgu yaptı.
Valilikten yapılan açıklamada, sağlıksız gıdaya karşı sıfır tolerans mesajı bir kez daha yinelendi ve gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi. Bu gelişme, gıda güvenliği konusundaki denetimlerin sıkılaştırılacağı yönündeki taahhüdü güçlendirdi.