DOLAR 32,2660
EURO 34,7275
ALTIN 2.402,41
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 19°C

Essential CEO’sundan uzun ince telefon paylaşımı!

09.10.2019
A+
A-

Android dünyasının en önemli form faktörleri üzerinde sürekli değişiklik yapan Essential, yeni bir telefon tasarımıyla daha karşımıza çıktı. iPhone 5’in ilk çıktığı dönemlerde, ironi yapılarak paylaşılan görseller yeni bir telefonla hayat buldu. Yeni prototip, Essential CEO’su Andy Rubin tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.

Eski Android kurucu ortaklarından biri olan Rubin, yeni cep telefonu tasarımıyla da Android dünyasında değişmeyen tasarım formunu yıkmayı planlıyor. Henüz ismi olmayan cihaz tasarım konusunda çok da kötü bir deneyim sunacak gibi durmuyor.

New UI for radically different formfactor pic.twitter.com/Es8hFrTuxx

— Andy Rubin (@Arubin) October 8, 2019

Cihaz ön tarafında uzun ve ince bir ekran sunmasının yanı sıra delikli kamera barındırması ile de kullanıcılara ön yüzün neredeyse tamamını kullanabilme şansı tanıyor. Dokunmatik bir televizyon kumandasını arındıran cihaz, içerisinde Android değil de başka bir işletim sistemi barındırıyor gibi duruyor.

Arka tarafında yuvarlak bir tek kamera kurulumu barındıran cihaz, kamerasının hemen altında da cep telefonun tasarımını hiçbir şekilde değiştirmeden görünen bir parmak izi teknolojisinden yararlanıyor. Kameranın sol üst köşesinde de bir LED Flash bulunuyor. Telefonun arkasındaki degrade renk geçişi de oldukça farklı bir cihaz tasarımı sunmuş.

Rubin, cihazın donanım ve yazılım özellikleri hakkında hiçbir bilgi vermedi. Ama şirket yakın zamanda daha farklı tasarımlı mobil cihazlarla da karşımıza çıkmaya devam edecek gibi duruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.