DOLAR 32,5020
EURO 34,5924
ALTIN 2.500,14
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Eski futbolcu Sezer Öztürk kamyonet kasasında yakalandı

28.11.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Seda Nur Günaydın’ın haberine göre tartışmanın alevlenmesiyle lüks otomobilinden ateş açan Sezer Öztürk olay yerinden uzaklaşırken kavga sonucu ise Halil İbrahim S. hayatını kaybederken 4 kişi yaralanmıştı.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILMIŞTI

Meydana gelen olayın ardından kayıplara karışan Sezer Öztürk ve Ö.G. hakkında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkmıştı.

FİRARİ ESKİ FUTBOLCU YAKALANDI

Firari olan eski futbolcu Sezer Öztürk’ün de içinde olduğu yok verme kavgasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Firari eski futbolcu, Artvin Hopa’dan Gürcistan’a gitmek üzere bindiği kamyonetin arkasında jandarma tarafından yapılan kontrol sırasında yakalanmasının ardından Artvin Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Öztürk’ün SEGBİS aracılığıyla savcılık ifadesi alındı. Eski futbolcu savcılıktaki ifadesinde olay tarihinde çocuklarıyla birlikte Darıca’ya gittiğini belirterek “2 araba olarak hayvanat bahçesine gittik. Eve dönerken ben ve ailem arabayla olayın olduğu yere doğru seyahat ediyorduk. Arabayı ben kullanıyordum, arkamdan da korumam Ömer ve ailesi diğer arabayla geliyordu” şeklinde konuştu.

Olay gününü anlatan Öztürk, ifadesinin devamında “Olayın olduğu yola girdik, bir araba vardı. 4 kapısı da açıktı, geçmemizi engelliyordu. Arabadaki kişiler bir taksiciyle tartışıyordu, yaklaşık 30 kişi vardı. Hatta bazılarının elinde alkol şişeleri vardı. Ben de arkadaşlara ‘Evime az kaldı çekilin de geçeyim’ dedim. Hatırlamadığım biri bana ‘Bekle lan’ dedi. 15 dakika bekledikten sonra tekrar yolu açmalarını söyledim. Sonrasında bana küfürlü konuştular. Bunun üzerine ben araçtan indim. Oradakiler bana tekme yumrukla saldırdılar. Ellerinde bijon anahtarı ve sandalye vardı. Kafama çok darbe aldım ve sersemledim.” dedi.

2 el silah sesi duyduğunu belirten Öztürk, devamında “Dönüp baktığımda korumam olayın büyümemesi için ateş etmişti. Kaçışmalar oldu ama saldırılarına devam ettiler. Bu sırada eşim ve çocuklarıma kalabalığın bir şey yapacağını düşündüm. Olay yerinden ayrılıp eve gittik, ardından korumam ve ben hastaneye gitmek için tekrar mecbur aynı yoldan geçmemiz gerekti. Yine sopalarla önümüzü kestiler. Arabayı durdurdum. Korumam yine 2-3 el ateş etti. Ardından silahı onun elimden aldım arabaya geçtim. Onlara ‘Gelmeyin, vururum’ dedim ama taşlarla saldırmaya devam ettiler. Ardından Ömer dizimdeki silahı tekrar alıp ateş etti, sonra da hızla kaçtık” diyerek maktulün nasıl öldüğünü görmediğini, hastanede doktorun ölebileceğini söylediğini, psikolojisi bozulduğu için de değişik yerlerde iyileşmek için saklandığını aktardı.

Korumasının teslim olduğunu 3 gün önce öğrendiğini, işleri olduğu için Hopa’ya geldiğini, can güvenliğinin tehlikeye düşeceğini düşündüğünü ve bir kamyonda yurtdışına çıkarken yakalandığını söyleyen şüpheli Sezer Öztürk, ifadesinin ardından savcılıktan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlikteki sorgusunda şüpheli Öztürk, “15 yaşından beri milli takımda futbol oynuyorum. Almanya’da doğup büyüdüğüm halde tüm yatırımlarımı Türkiye’ye yaptım. Bu zamana kadar hiçbir suça karışmadım. Olay günü eve dönerken yolumu kestiler. Beni darp ettiler, ölümden döndüm. Ömer, benim korumamdır, olay sırasında havaya ve yere ateş etti. Yanımda silah olduğu halde ben ateş etmedim. 2 ay yerimden kalkamadım. Mahkeme başlayana kadar yurtdışında dinlenecektim.” diyerek tutuksuz yargılanmayı talep etti.

FİRARİ FUTBOLCU TUTUKLANDI

Sorgusunun ardından ardından şüpheli Öztürk, Hakimlikçe şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli şüphe oluşması, şüphelinin yurtdışına çıkarken Hopa’da yakalanması ve şüphelinin suçu işlediğine dair somut delillerim bulunması gerekçeleriyle ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.