DOLAR 32,3434
EURO 34,9448
ALTIN 2.392,62
BIST 10.210,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Eski Bir Bitcoin Balinası Harekete Geçti

Eski bir Bitcoin balinası piyasada tekrar hareketleniyor! Balina yatırımları ve alım satım aktiviteleri ile piyasalarda dikkat çekiyor. Detaylar burada!

15.04.2024
A+
A-

Bitcoin ağının başlangıcından yalnızca birkaç ay sonra, Nisan 2010’a kadar uzanan hareketsiz cüzdan, her biri yalnızca birkaç dolar değerindeki varlıklarını token henüz başlangıç aşamasındayken aldı. “Satoshi dönemi” olarak bilinen bu dönem, Bitcoin’in esrarengiz yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun 2009’un sonlarından 2011’e kadar çevrimiçi forumlara aktif olarak katıldığı dönemi ifade ediyor. Bu son işlem, “Satoshi dönemi” cüzdanlarının yeniden canlanmasına yönelik büyüyen bir trende katkıda bulunuyor.

Balina Neden Harekete Geçti?

Balina Neden Harekete Geçti?

Bu yeniden etkinleştirmelerin ardındaki nedenler spekülasyona açık olmaya devam ediyor. Bazı uzmanlar, Bitcoin fiyatındaki son artışın ve ardından kısmi düzeltmenin, bu erken benimseyenleri piyasadaki volatiliteden çıkar sağlamaya itmiş olabileceğine inanıyor. Bu, birçok uzun vadeli yatırımcının, on yıllık birikimden sonra, erken yatırımlarını nakde çevirmek isteyebileceği teorisiyle örtüşüyor. Diğer bir olasılık ise uzun süredir kayıp olan özel anahtarların yeniden keşfi. Zamanın geçmesiyle birlikte, bazı erken benimseyenler erişim anahtarlarını unutmuş veya yanlış yere koymuş, bu da “kripto” servetlerine erişme yeteneklerini engellemiş olabilir. Kimi zaman, kayıp şifreleri kurtarmaya yönelik son çabalar veya güvenli depolama çözümlerinin kullanılması, bu cüzdanların aniden faaliyete geçmesini açıklayabilir.

Kripto Para Piyasasında Son Durum

Kripto Para Piyasasında Son Durum

Kripto para piyasası, hafta sonu gerçekleşen “kıyımın” ardından, toparlanmaya başladı. Hafta sonu Bitcoin fiyatı, İran ve İsrail arasındaki gerginlikten dolayı büyük bir düşüş yaşamış, 60.000 dolara kadar inmişti. Bugün, yeni haftanın ilk gününe ise daha yüksek bir notla başladı. Bu gelişmenin ardında, Hong Kong’daki Bitcoin ve Ethereum’a yönelik ETF onayı gibi gelişmeler de yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.