DOLAR 32,4488
EURO 34,7445
ALTIN 2.436,93
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Eski basım test kitapları öğrencilerin yeni tercihi oldu

25.12.2022
A+
A-

Eskişehir’de test ve deneme kitaplarının satışını yapan Murat Derebağ, kitapların güncel baskılarını satmak yerine daha uygun fiyata eski basımlarını satıyor. Güncel kitap fiyatlarının 150 ile 225 lira arasında değiştiğini belirten Derebağ, 2019’dan 2022’ye kadar olan yıllardaki test kitaplarının 50 lira seviyesinde bulunabileceğini söyledi. Maddi yönden sıkıntı çeken öğrencilerin yeni basımlar yerine artık eski basımları tercih ettiğini ifade eden Derebağ, “İnsanlar artık güncel olanı aramıyor. Kendisine hangisi uygunsa onu satın alıyor” dedi.
Test ve kaynak kitaplarındaki fiyat değişikliğinin belli sebepleri olduğunu anlatan Murat Derebağ, “KPSS, ÖABT tarzında sınavlar test kitaplarının hazırlanışında bir komisyon oluşturuluyor. Aralarında birçok yazar bulunduğu için her yazar için ayrı ayrı telif ücreti ödeniyor. Bu da doğal olarak fiyatlarını arttırıyor. Tabi ki en önemli artış sebebi kağıt fiyatlarından kaynaklanıyor. Şu anda yüzde 820’lik bir zamdan bahsediliyor. Biz de mümkün mertebe artış yapmamaya çalışıyoruz ancak yapacak bir şeyimiz yok” diye konuştu.

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.