DOLAR 32,4083
EURO 34,5725
ALTIN 2.385,50
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Esenler Belediyesi Gazze İçin Ne Yapabilirim Paneli Düzenledi

Esenler Belediyesi tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin güncel gelişmelerin konuşulduğu ‘Gazze İçin Ne Yapabilirim?’ paneli düzenlendi. Panelde, yönetmen ve aktivist Tülay Gökçimen, Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh ve eğitimci yazar Yavuz Yiğit konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar, Gazze için bilgi edinmenin ve eğitimin önemine vurgu yaparak, İsrail’in propaganda çalışmalarıyla mücadele etmenin gerekliliğini belirttiler.

12.12.2023
A+
A-

Esenler Belediyesince İsrail’in Gazze‘ye yönelik saldırılarına ilişkin güncel gelişmelerin konuşulduğu “Gazze İçin Ne Yapabilirim?” paneli düzenlendi.

Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gazeteci Nuriye Çakmak Çelik moderatörlüğünde düzenlenen panele yönetmen ve aktivist Tülay Gökçimen, Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh ve eğitimci yazar Yavuz Yiğit katıldı.

Gökçimen, yaptığı konuşmada, Gazze için yapılması gereken en öncelikli çalışmanın “kendini eğitmek” olduğunu söyledi.

Filistin konusunda daha aktif ve bilgili olmanın işgali engellemek için ön şart olduğuna dikkati çeken Gökçimen, kendisinin de sonradan hukuk okumaya başladığını, yabancı dil öğrenmek için büyük gayret sarf ettiğini bildirdi.

“Filmlerimi festivallere sokmaya çalışırken bile zorlandım”

Filistinli yönetmen Saleh ise Gazze’de yaşananları anlamak ve anlatmak için İsrail’in bu alandaki lobi ve propaganda çalışmalarını bilmek gerektiğini dile getirdi.

Saleh, İsrail’in yıllardır ürettiği filmlerle dünyaya yanlış bir Filistin algısı verdiğini belirterek, “Ben de buna karşı kendi filmlerim ve çalışmalarımla mücadele etmeye çalışıyorum. Filmlerimi festivallere sokmaya çalışırken bile zorlandım. Silaha karşı silah, fikre karşı fikir, filme karşı film ile mücadele etmek gerekiyor. İnsanların algılarını gerçeklerle uyuşturmak için sinemanın güçlü bir araç olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

Eğitimci yazar Yiğit de sosyal medya başta olmak üzere, kirli ve yanlış bilgiyi yayan birçok kaynağın özellikle çocukları etkilediğini anlattı.

“Filistinlilerin topraklarını sattığı” gibi çürütülen iddiaların çocukların ve gençlerin zihinlerinde yer ettiğinin altını çizen Yiğit, doğru bilginin yayılması için eğitim kanallarının sağlıklı kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.