DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Erzurum’da Sağlık Çalışanları ve Tıp Fakültesi Öğrencilerinden İsrail’e Karşı Sessiz Protesto

Erzurum’da sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail’e karşı sessiz bir protesto gerçekleştirdi. Olay, ülkedeki son gelişmelerin yansıması olarak dikkat çekti.

14.04.2024
A+
A-

Erzurum‘da görev yapan sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail‘in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüşlerini 22 haftadır sürdürüyor. Tarihi Lalapaşa Camisi önünde toplanan grup, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak, İsrail aleyhine yazılı pankartlarla donanmış bir şekilde Yakutiye Medresesi’ne yürüdü.

Hekim ve sağlık çalışanları adına konuşan bir isim, “Bugün burada Gazze’yi unutmayan, unutamayan sağlık çalışanları olarak 22. kez bir araya geldik.” diyerek protestolarına devam edeceklerini belirtti. Aynı kişi, “Eylemlerimizi kar, kış demeden sürdürüyoruz. Çünkü İsrail, Müslüman kardeşlerimize zulmediyor; çocuk, sivil demeden öldürüyor. Ramazan’da aç bırakıyor, sağlık çalışanlarını hedef alıyor. Biz de az kişi olduğumuz günlerde bile sayımıza bakmadan, meydana atılıyoruz. 22 haftada pek çok kez basın açıklaması yaptım. Duanın, bilinçlenmenin, duyurmanın, boykotun öneminden bahsettim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.