DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Erzincan’da Yaşayan Çiftçi Aileye Tarlada Kovid-19…

26.05.2021
A+
A-

Koronavirüsle mücadelenin en önemli ayağı olan Kovid-19 aşılılarına hız kesmeden devam ediliyor. Erzurum’da yaşayan çiftçi aile tarlada çalışırken aşılandı.

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgınında Sağlık Bakanlığı’nın aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ekim zamanı başlayan Erzincanlı aile, çalıştıkları tarlada sağlık ekipleri tarafından aşılandı.

Aşılama çalışmalarının aksamaması için çalışmalarına devam eden sağlık ekipleri, çalışma koşllarından dolayı aşı yaptırmaya gidemeyen vatandaşların imdadına koşuyor.

Kimi zaman kilometrelerce yol giden ekipler, dağlık ve engebeli köy yollarını aşarak, vatandaşları koronavirüse karşı korumak iççin aşılıyorlar.

TARLADA KOVİD-19 AŞISI YAPILDI

Erzincan’da da İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekibi, hastaneye gitme fırsatı bulamayan kırsaldaki insanların aşılanması için çalışmaya başladı.

Bu kapsamda Uluköy köyünde tarlada çapa yapan 60 yaşındaki Vesile ve 70 yaşındaki Hüseyin Ayan çiftinin yanına giderek sohbet eden sağlık çalışanları, çiftçi ailenin yoğun bahçe işleri nedeniyle hastaneye gidemediği için henüz aşılanmadığını öğrendi ve hemen harekete geçti.

Sağlık ekiplerince tarlada aşılanan Ayan çifti, ayaklarına kadar gelen bu hizmet karşısında oldukça duygulandı.

ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN

Aşısı yapılan Vesile Ayan ise kendilerini tarlada gören sağlık görevlilerinin yanlarına geldiğini belirterek, ‘Aşımızı yaptılar, Allah onlardan razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin çünkü her daim arkamızda. Arabamız yok, işimiz de çoktu. Çiftçi olduğumuz için iş nedeniyle aşı olmaya gidememiştik’ diye konuştu.

DEVLET AYAĞIMIZA KADAR GELİYOR NEDEN AŞI OLMAYALIM

Kapılarına kadar gelen aşı hizmeti karşısında oldukça  duygulanan Hüseyin Ayan da araçlarının olmadığını ve iş yoğunluğu nedeniyle aşı olmaya gidemediklerini ifade etti.

Ekiplerin köyden geçerken yanlarına geldiğini dile getiren Ayan, ‘Gelip aşımızı tarlada yaptılar. Sağ olsunlar, var olsunlar. Allah devlete zeval vermesin. Bu uygulamadan çok memnun kaldık. Devlet ayağımıza kadar geliyor, niye aşı olmayalım ki’ şeklinde konuştu.

Ayan, yanlarına kadar gelip koronavirüs aşılarını olmalarına olanak sağlayan sağlık ekiplerine minnet duyduklarını belirtti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.