DOLAR 32,3684
EURO 34,9873
ALTIN 2.324,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Erşan Kuneri’nin Feride’si Merve Dizdar’ın Rol Aldığı En İyi Film ve Diziler

04.08.2022
A+
A-

Merve Dizdar, kariyerinde oldukça farklı dizi ve filmlere yer vermiş bir oyuncu. Şöyle ki: birçok oyuncu dizi sektörüne veya film sektörüne ağırlık verse de Merve Dizdar için bu durum pek bu şekilde işlememiş. Ünlü oyuncu hem dizi hem de film sektöründe sıklıkla adından bahsettirmiş.

 İki farklı sektörde de bu kadar içli dışlı olabilmek nadir olmasa da çok sık rastladığımız bir durum değil. Özellikle son rollerinden biri olan Erşan Kuneri’de kendini göstermeye devam eden ünlü oyuncu kariyerine sıkı sıkıya sarılmış gözüküyor. Bizde merak edenler Merve Dizdar’ın en iyi film ve dizilerini derledik. 

Merve Dizdar’ın filmleri ve dizileri:

Vatanım Sensin Masumlar Apartmanı Batlır Erşan Kuneri Mandıra Filozofu Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? Bir Aşk İki Hayat Kavak Yelleri Doksanlar Kertenkele

Ülke için yapılan gizli görev: Vatanım Sensin

Yıl: 2016-2018 Tür: Drama, tarihi, romantizm Oyuncular: Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Boran Kuzum, Merve Dizdar IMDb Puanı: 8.3

Türk bir askerin düşman tarafında gizli bir ajan olarak görev yapmasını konu alan Vatanım Sensin, Türk dizileri arasında oldukça kendine has bir konuyla karşımıza çıkıyor. Bir yandan kendi kimliğini korumaya çalışırken bir yandan da kendi ülkesinden ve ailesinden yoğun bir baskı gören Cevdet, kendini ailesi ve görevi arasında savaşırken bulur.

Dramanın harman olduğu dizi Masumlar Apartmanı

Yıl:  2020-2022 Tür: Drama Oyuncular: Birkan Sokullu, Merve Dizdar, Ezgi Mola IMDb Puanı: 7.8

Dramayı damardan adeta serumla veren Masumlar Apartmanı, bir ailenin trajik hayatını konu alıyor. ABD’den döndükten sonra Han, kendini kız kardeşlerine ve babasına adar. Kardeşleri ise trajik geçmişleri ve travmaları yüzünden fizyolojik sorunlar yaşamaktadır. Ailedeki herkes birbirine bağlıdır ve herkes oldukça büyük sorunlarla yüzleşmektedir. Peki, bu aileyi ileride nasıl bir gelecek beklemektedir?

Kendine has tarzıyla: Batlır

Yıl: 2018 Tür: Komedi, drama, fantastik Yönetmen: Stare Yıldırım Oyuncular: Merve Dizdar, Gökçe Eyüboğlu, Can Sipahi IMDb Puanı: 6.9

Batlır, konusu ve değinmek istediği noktaları ile oldukça kendine has bir film olmayı başarıyor. Hikayemizin ana kahramanı Batlır, fiziki bir deformasyon sonucu normalde olması gerekenden çok daha büyük bir kafayla doğar. Bunun sonucunda ise tahmin edebileceğiniz üzere oldukça zor bir çocukluk geçirir. Artık bu fiziki deformasyonundan kurtulmak isteyen Batlır, oldukça riskli bir ameliyata girmeyi kabul eder. Fakat ameliyat için 1 milyon lira kazanması gerekmektedir.

İkonik karakter geri döndü: Erşan Kuneri

Yıl: 2022 Tür: Komedi Oyuncular: Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ezgi Mola, Merve Dizdar, Uraz Kaygılaroğlu IMDb Puanı: 6.7

G.O.R.A filminin ikonik karakterlerinden biri olan Erşan Kuneri, o kadar sevildi ki sonunda kendi dizisine kavuştu. Eşran Kuneri’nin 1975-1978 yılları arasındaki sinema serüvenlerini ele alan dizimizde ikonik karakter Erşan Kuneri, erotik film yapımcısı, yönetmeni hatta oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor. Her bölümünde farklı bir konuyu ve temayı alan dizimiz absürtlüğü hat safhada bir eğlence ile karşımıza çıkıyor.

Modern dünyaya karşı bir adam: Mandıra Filozofu

Yıl: 2013 Tür: Komedi Yönetmen: Müfit Can Saçinti Oyuncular: Rasim Öztekin, Ayda Aksel, Merve Dizdar IMDb Puanı: 6.6

Modern dünyaya karşı aldığı tavır ile kendi başına ıssız bir kulübede yaşayan Mustafa Ali, aslında felsefe bölümü mezunu okumuş bir insandır. Fakat artık çalışmaya ve modern yaşamaya tamamen karşı bir şekilde gününün tamamını kitap okuyarak geçirir. İş adamı Cavit ise yeni projesi için Mustafa Ali’nin köyüne gelir. Fakat Mandıra Filozofu’na kafa tutmak düşündüğünden daha zor olacaktır.

Zeki bir şekilde yaşamak kolay mı? Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?

Yıl: 2021 Tür: Komedi, drama Yönetmen: Andaç Haznedaroğlu Oyuncular: Ecem Erkek, Devrim Yakut, Engin Alkan, Merve Dizdar IMDb Puanı: 6.1

Aynı isimdeki tiyatro oyunundan uyarlanan Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? Doğuştan üstün zekaya sahip olan Gülseren’i konu alıyor. Küçüklüğünden itibaren Gülseren’in tüm hayatını önümüze seren film, Gülseren’in çevreye uyum sağlama çabası gibi noktalara değinirken önemli noktalara bastığı parmaklar ile de dikkat çekiyor.

Hayattaki tercihlerin önemi: Bir Aşk İki Hayat

Yıl: 2019 Tür: Drama, romantizm Yönetmen: Ali Bilgin Oyuncular: Engin Akyürek, Bergüzar Korel, İpek Bilgin, Merve Dizdar IMDb Puanı: 6.1

Hayatınızda yaptığınız tercihlerin geleceğinizi ne kadar etkileyeceğini hiç düşündünüz mü? Bir Aşk İki Hayat’da aynı şekilde basit tercihlerinin sonucu ile boğuşan bir adamı konu alıyor. Bağımsız sinema yönetmeni olan Umut, köpeği ile dışarı çıktığı bir gece hayatının ne kadar değişeceğinden habersizdir. Çıktığı gece hayatının aşkı ile tanışacaktır ve vereceği kararlar durumları düşündüğünden çok daha fazla etkileyecektir.

Gençliğin baharı: Kavak Yelleri

Yıl: 2007-2011 Tür: Komedi, romantizm Oyuncular: Pelin Karahan, Aslı Enver, İbrahim Kendirci, Merve Dizdar IMDb Puanı: 5.5

Lise çağındaki dört gencin hikayesinin bu kadar uzun olacağını kim düşünebilirdi ki? Başta basit bir şekilde dört gencin lise hayatı, üniversite hazırlığı, ailesel sorunları gibi basit temalara odaklanan Kavak Yelleri, uzun yıllar süren bölümlerinden sonra başlangıçtaki masum gençlerin yetişkinlik hayatındaki problemlerine kadar uzanıyor.

90’lı yılların nasıl olduğunu merak edenler için: Doksanlar

Yıl: 2013-2014 Tür: komedi Oyuncular: Renan Bilek, Deniz Oral, Esra Dermancıoğlu, Merve Dizdar IMDb Puanı: 4.1

Seksenler dizisinin popülaritesinden sonra 90’lı yılları konu alan Doksanlar’ın çıkması da çok gecikmedi. Tamamen 90’lı yıllardaki Türkiye’yi konu alan Doksanlar, o yıllardan günümüzde kadar Türkiye’nin nasıl geliştiğini komedi ve aile sıcaklığı ile birlikte önümüze seriyor. Türkiye’nin bu değişimi izleyenleri şaşırtabilir.

Garip bir aşk hikayesi: Kertenkele

Kertenkele

Yıl: 2014-2016 Tür: Komedi, suç, romantizm Oyuncular: Erdinç Gülener, Cansu Gültekin, Dilsad Şimşek, Merve Dizdar IMDb Puanı: 3.9

Kertenkele, oldukça ilginç bir konu ile başlangıç yapıp nasıl oluyorsa yeniden aşk hikayesine bağlanmayı başarıyor. Dizimiz “Kertenkele” ismindeki bir hırsızın hayatını konu alıyor. İstanbul polisiyle uzun süre kedi fare oyunu oynayan Kertenkele en sonunda yakalanıyor ve hapse giriyor. Çok basit bir şekilde bir imamın kıyafetlerini çalıp hapisten kaçtıktan sonra ise kendisini bir caminin sahte imamı olarak buluyor. Sahte imamlıkla bir hayli ilgilenen Kertenkele, imamı olduğu mahallenin bir kızına aşık oluyor ve işler bir anda değişiyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.