DOLAR 32,2262
EURO 34,8212
ALTIN 2.422,77
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Eriyen Dondurmayı Tekrar Dondurmayın

19.06.2020
A+
A-

Yapılan incelemeler gösteriyor ama yaz aylarında tüketilen besinlerden, sıcak havaların yarattığı etkiden nedeniyle fazla su içmek ve hijyen kurallarına uymamak ishalin nedenleri arasındadır.

YAZ AYLARINDA BESİNLERE DİKKAT

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, “İshal tedavisi etkene tabi olarak değişim gösteriyor. Oysa yaygın olarak görülen ishal nedenleri aralarında virüsler ön sırada geliyor. Bakteriler ise beslenme zehirlenmeleri ve buna alt ishallere niçin oluyor. Virüslerin neden olduğu sulu dışkılama şeklindeki ishal, bir gün baştan başa etki ediyor.” açıklamasında bulundu.

İshalin çocukları epeyce artı etkilediğinin gösteren Dr. Ayşe Sokullu, “Çocuklarda meydana gelen ishallerde akışkan kaybının yüksek olması hastane yatışlarını artırırken, basit bir yaz ishali nedeniyle bir yetişkinin hastaneye yatma ihtimali ise daha düşük oluyor. Çünkü sıvı kayıpları çocukları daha pozitif etkiliyor. Çocuklarda yüzde 10 istikrarsız kaybı bile istikrarsız dengesini etkileyerek genel durumunun bozulmasına niçin olabiliyor.” dedi.

DONDURMA TÜKETİMİNE DİKKAT!

Dr. Sokullu, yazın fazla tüketilen dondurmaya dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek “Açıkta satılan dondurmalar olası olduğunca tüketilmemeli. Kapalı olarak satılan dondurmaların da bulunduğu dolapların sürekli çalışır konumda olması oldukça önemli. Süt ürünleri sıcak havada hemen bozulabildiği için dondurmanın eriyip daha sonra dondurulmuş gibi bir görüntüsü varsa tüketilmemeye uyarı edilmeli.” ifadesinde bulundu.

İshalin çare edilmesinde kayda değer olan kaybedilen sıvının yerine konulmasıdır. Ailelerin bilhassa bu konuda bilinçli olmaları gerekmektedir. Bunun için gün içerisinde akışkan kaybı yaşamadan tatmin edici miktarda su içilmelidir.

İLİşKİLİ HABERLER Çocuk Bakıcı Seçerken Bunlara Mutlaka Dikkat Edin

Çocuk Bakıcı Seçerken Bunlara Mutlaka Uyarı Edin

Yaz Ayları İçin Şekersiz Dondurma Tarifi

Yaz Ayları İçin Tatsız Dondurma Tarifi

Yaz Aylarında Coronavirüsten Nasıl Korunabiliriz?

Yaz Aylarında Coronavirüsten Nasıl Korunabiliriz?

Mevsim Geçişlerinde Tüketebileceğiniz Besinler

Mevsim Geçişlerinde Tüketebileceğiniz Besinler

İLİşKİLİ GALERİLER Yaz Aylarında Hayatınıza Kolaylık Sağlayacak 10 Altın Öneri

Yaz Aylarında Hayatınıza Kolaylık Sağlayacak 10 Altın Öneri

Ünlülerin Merak Edilen Çocukları

Ünlülerin Merak Edilen Çocukları

Bu Yaz Ayaklardan Çıkmayacak 5 Sandalet Modası

Bu Yaz Ayaklardan Çıkmayacak 5 Sandalet Modası

Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.