DOLAR 32,3702
EURO 34,7254
ALTIN 2.392,78
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Erdoğan: Teröristlere mühimmat gönderilmesi bizi rahatsız ediyor

10.09.2019
A+
A-

Erdoğan ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’u ve beraberindeki heyeti kabul ettiği toplantıda, “ABD’den beklentimiz müttefikliğimize yakışır şekilde terör ile mücadele ve sığınmacıların evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturmada çabalarımızda yanımızda olmalarıdır.

Ancak şu anda 50,000’e varan tırla buradaki bu terörist gruplara araç, gereç, mühimmat bu tür şeylerin gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir” dedi ve ekledi: “Çünkü bu araç gereç mühimmat… Bunlar kime karşı kullanılıyor? Türkiye’ye karşı. Bunu kabullenmemiz de her halde bir stratejik ortak olarak mümkün değildir. Türkiye’nin kendi güvenliği için attığımı kimi adımlara orantısız tepkiler verilmesini de üzüntüyle takip ediyoruz. Aynı şekilde FETÖ ile mücadelede de yakın işbirliği bekliyoruz.” Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bu sabah güvenli bölge adımında ABD’nin oyalama sürecine girdiğini; müzakerelerden işbirliği çıkmaması halinde bölgeye gireceklerini güvenli bölgeyi oluşturacaklarını söyledi.

Erdoğan Türkiye’nin 3.6 milyonu Suriyeli olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden 5 milyona yakın yabancıya ev sahipliği yaptığını belirterek, “Suriye içerisinde güvenliğini sağlayarak ihtiyaçlarını karşıladıklarımız insanlarla birlikte bu rakam 9 milyonu aşıyor.

Bu şekilde NATO’daki müttefiklerimiz başta olmak üzere tüm Avrupa’nın güvenliğini de biz temin ediyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin Suriye kaynaklı yeni bir göç dalgasını göğüslemesi artık mümkün değildir. Son dönemde İdblib’e yönelik artan saldırılar bizi böyle bir riskle karşı karşıya getiriyor. Sığınmacı krizine kalıcı çözüm ancak Suriye içerisinde terörden arındırılmış bölgelerin tesisiyle mümkündür. ” Şuan Suriyeli mültecilerin geri dönüşüne en büyük engelin terör örgütleri olduğuna da dikkat çeken Erdoğan, “Bu yapı muhakkak tehdit unsuru olmaktan çıkarılmalıdır. Bu noktada ABD ile Suriye’deki işbirliğimize büyük önem veriyoruz. Fırat’ın doğusu ile Irak sınırı arasındaki Suriye topraklarını güvenli bölge haline getirecek adımlar atmaya çalışıyoruz.”

Erdoğan iki ülkenin ticari ilişkilerinde elde edecekleri kazanımların diğer alanlardaki ilişkilerine de olumlu yönde destek olacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.