DOLAR 32,5641
EURO 34,7079
ALTIN 2.410,34
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Epilepsi Nöbeti Artık Önceden Tespit Edilecek

21.10.2020
A+
A-

Epilepsi hastalığı olan kişilerin nöbet geçirmeleri hayatlarını oldukça olumsuz etkilerken, Diyarbakır ve Batman’da 6 akademisyen epilepsi hastaları için kullanılabilecek bir akıllı bileklik tasarladı.

Hayatlarını ‘Nöbet ne zaman gelecek?’ endişesiyle geçiren epilepsi hastaları için geliştirilen akıllı bileklik doğrultusunda, epilepsi nöbeti geçirmeden önce kişinin cep telefonuna uyarı geliyor. Bu uyarı ile kişilerin riskli alanlardan uzaklaşarak kendilerini korumaya almaya hedefleniyor. 

Dicle ve Batman Üniversiteleri tarafından, epilepsi hastalarının nöbetlerinin önceden tespit edilmesi için, 3 yıl önce başlatılan proje için TÜBİTAK’tan destek alındı. Geliştirilen yazılım ile tasarlanan akıllı bileklik sayesinde, hem hasta verilerin kaydedilmesi ile nöbet öncesinde nöbetten haberdar olacak, hem de doktor sayesinde doktor hastayı takip edebilecek.

İLİşKİLİ HABERLER Epilepside Yeni Tedavi Umut Vadediyor

Epilepside Yeni Tedavi Umut Vadediyor

Epilepsi Hastalığı Nedir?

Epilepsi Hastalığı Nedir?

Bebeklerde Epilepsi Belirtileri

Bebeklerde Epilepsi Belirtileri

Epilepsi Tedavisi

Epilepsi Tedavisi

İLİşKİLİ GALERİLER İrem Sak: Hepimiz Epilepsi Adayıyız

İrem Sak: Hepimiz Epilepsi Adayıyız

Coronavirüs Teknoloji Devlerini Sarstı

Coronavirüs Teknoloji Devlerini Sarstı

Epilepsi Hastası Çocuk İçin Yardım İsteyen Eda Ece'ye Sağlık Bakanlığı'ndan Cevap

Epilepsi Hastası Çocuk İçin Yardım İsteyen Eda Ece’ye Sağlık Bakanlığı’ndan Cevap

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.