DOLAR 32,2382
EURO 34,8167
ALTIN 2.419,12
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Enkaz altından çıkan değerli eşyalar ne olacak? (63 adet çelik para kasası çıktı)

17.02.2023
A+
A-

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta enkazdan çıkarılan değerli eşyalar polisler tarafından tutanakla teslim alınıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6’lık depremlerin 11’inci gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremzedeler, kendi canları kadar emek vererek biriktirdiği kıymetli eşyalarını almak için kimi zaman enkazlara giriyor.

Güvenlik güçleri de depremzedelerin kıymetli eşyalarını onların riske girmemesi için enkazlardan çıkan eşyaları tutanak tutarak muhafaza altına alıyor.

Depremzedelerin kıymetli eşyalarını kayba uğramaması ve zarar görmemesi adına muhafaza eden güvenlik güçleri, ziynet eşyaları enkazdan çıktığı şekilde tutuyor.

63 ÇELİK PARA KASASI, TOPLAM BİN 7 ZİYNET EŞYASI

Bu çerçevede depremin şiddetine yoğun bir şekilde maruz kalan Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde de güvenlik güçleri tarafından depremzedelere ait enkazlardan çıkan para kasaları ve ziynet eşyalar tutanak tutularak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde toplanmaya başlandı.

Depremin ardından geçen 11 günde 63’ü çelik para kasası olmak üzere toplam bin 7 ziynet eşya enkaz altından çıkarıldı. Güvenlik güçlerince koruma altına alınarak kameralarla izleme altına tutulan ziynet eşyaların bulunduğu odaya yalnızca görevli kişiler girebiliyor.

Öte yandan enkaz altından çıkarılan çelik kasalar zaman içerisinde açılarak içerisindeki kıymetli eşyalar ayrı ayrı kayıtlar altına alınacak.

Ziynet eşyaların alınması için bir yıllık sürenin dolmasının ardından kıymetli eşyalar Hazine’ye aktarılacak.

Enkaz altından çıkarılan silahlar ise aynı şekilde ruhsat sahipleri verilmek üzere muhafaza edilecek.

Sahiplerine ulaşılmayan silahlar da alınması için bir yıllık sürenin dolmasının ardından güvenlik güçleri tarafından imha edilecek.

Enkazda 150 bin dolar bulundu

Enkazda 150 bin dolar bulundu

Haberi Görüntüle

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.