DOLAR 32,3587
EURO 34,8565
ALTIN 2.383,71
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Engin Altay’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 128 bin TL’lik dava

28.04.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Zeynep Kaplan’ın haberine göre CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şimdiye kadar Türk milletine hep doğruları söyledik. Anlıyorum ki doğruları duymak birilerini rahatsız ediyor. Öylesine rahatsız olmuş ki, katıldığım televizyon programındaki konuşmamı çarpıtıyor. Açıkça beni hedef göstererek ağır hakaretlerini birkaç defa tekrarlıyor.

Tek adam rejiminin rehaveti içinde olanlar, seçilmiş bir milletvekiline ve kurumsal olarak da CHP’yi TBMM’de temsil eden bir grup başkanvekiline dilediği gibi hakaret etme hakkına sahip değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.

“ŞİMDİYE KADAR TÜRK MİLLETİNE HEP DOĞRULARI SÖYLEDİK”

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, 128 bin TL’lik manevi tazminat davası açtık. Erdoğan, ‘…benim akıbetimin de Menderes’in akıbeti olabileceğini ümit ettiğini söylüyor’ dedi.

Benim böyle bir sözüm, böyle bir ifadem yok. TV kayıtlarını izleyen herkes bunu açıkça görecektir. Mahkemenin de göreceğine inanıyorum. Hiç kullanılmayan bir ifade ile ilgili olarak, Erdoğan, ‘ahlaksız, edepsiz’ diyor.

Cumhurbaşkanı devletin ve milletin birliğini temsil eden en yüce makamdır. Dolayısıyla bu görevde bulunan bir kişinin benim söylemediğim bir ifadeyi, söylemiş gibi kamuoyunda söylemesi ve hedef göstererek açıklama yapması kabul edilemez.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.