DOLAR 32,4868
EURO 34,7362
ALTIN 2.408,56
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

En lüks SUV: Rolls-Royce Cullinan!

11.05.2018
A+
A-

Rolls-Royce Cullinan, İngiliz Kraliyet Mücevherleri müzesinde ikamet eden ve keşfedilmiş en büyük elmas olan Cullinan’dan adını alıyor. Ek olarak Rolls-Royce SUV, Phantom VIII sonrasında tamamen alüminyum “Lüksün Mimarisi” üzerine kurulu ikinci yeni model olmasıyla da dikkat çekiyor.

Cullinan 6.75 litre çift tubo V12 motor ile 571 beygir ve 850 Nm tork üretiyor. Araç 4WS sistemine sahip ve ürettiği gücü tüm tekerlerine aktarıyor. Elektronik olarak sınırlanan azami hız ise saatte 250 kilometre. SUV’un 100 kilometrede 15 litre yakıt tükettiğini de belirtelim.

Şirket aracının her türlü yol koşulunda “sihirli halı sürüşü” sunduğunu paylaşıyor. “Everywhere” (Heryer) adlı özel tuş ise aracın tüm offroad yeteneklerini açığa çıkartıyor.

Üreticinin Clasp adını verdiği 560 litre hacimli çift kapaklı bagaj, ilk defa bir Rolls Royce aracında yerini bulmuş durumda. Bu bagaj valizlerin yer kaplamaması için aracın arkasına bağlandığı dönemlerden ilham alınarak tasarlanmış. Arka koltuklar kapalıyken bu hacmin 1930 litreye çıktığını da not olarak düşmek gerek.

Araç, SUV sektöründeki ilk “üç kutu” otomobil olarak da dikkat çekiyor. Bunun anlamı arka bölme duvarının bagaj bölmesinden ayrılarak yolcular için ayrı bir ortam oluşturması. Viewing Suite ve Recreation Module gibi birtakım ısmarlama özellik ise çeşitli yaşam tarzlarına sahip araç sahipleri düşünülerek geliştirilmiş.

Individual Seat adlı seçenek ile sunulan orta konsolda yer alan buzdolabı ve Rolls-Royce markası taşıyan kadehlerle yolcuların arka koltukta yolculuğun keyfini çıkarması da mümkün. Bu seçenek alınmadığında ise klasik Lounge Seat ile karşılaşılıyor.

2018 yılı sonunda satışa sunulacak olan Rolls-Royce Cullinan, 325 bin dolardan başlayan fiyatlarla zengin alıcılarını bekliyor. Ayrıca, ısmarlama özellikler ve kişiselleştirme seçenekleri ile aracın fiyatının yarım milyon dolara kadar çıkabileceğini de söylemeden geçmeyelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.