DOLAR 32,2662
EURO 35,0671
ALTIN 2.466,25
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Samsung tanıtımında Face ID gizemi! Samsung ve Apple cihazları arasında görülen benzer özellikler CES 2020’de yazılım tarafına taşındı. …

07.01.2020
A+
A-

Karmaşık ve dolu dizgin bir geçmişe sahip olan Samsung ve Apple, “ödünç” tasarım dilini ve özellikleri telefonlarında ve tabletlerinde sıklıkla kullanıyor.

Samsung’un dün CES 2020‘de gerçekleştirdiği tanıtımında yenilenmiş Samsung Pass uygulaması tanıtıldı. Bilindiği üzere Samsung Pass, geçerli kimlik doğrulama işlemleri ve basit, güvenli biyometrik kimlik doğrulama hizmetleri sağlamak için FIDO (Fast Identity Online) teknolojisini kullanıyor. Bu sayede Samsung Pass ile istenilen her uygulama için biyokimlik doğrulama çözümlerini kullanarak giriş izni sağlamak mümkün.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra gerçekleşen etkinlikte ortaya çıkan görsel çok konuşulacağa beziyor.

Samsung straight up stole the Face ID icon pic.twitter.com/ifGcIDxIlb

— Parker Ortolani @ CES (@ParkerOrtolani) January 7, 2020

Görselde yer alan uygulama simgeleri arasında kullanılan yüz tanıma simgesi, Apple Face ID uygulama simgesinin bire bir aynısı olarak görüntülendi. Bu görüntüden sonra uygulamanın iPhone cihazlarına gelme ihtimali konuşulmaya başlandı.

Simge benzerliği hakkında, 28 yıl sonra CES 2020’ye katılan Apple tarafından henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.