DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

En Kolay Yağ Yakan Diyet Hangisi?

30.03.2021
A+
A-

İstenmeyen yağlar herkesin sorunudur. Metabolizma vücudunuzun yiyecekleri enerjiye dönüştürme sistemidir. Genç yaşlarda hızlı çalışan metabolizma yaş ilerleyince yavaşlamaya başlar. Peki ilerleyen yaşlarda en kolay yağ yakan diyet listesi hangisidir?

Kadınlarda premenopoz, menopoz süresi ve menopoz sonrası bir takım hormonlardaki azalma nedeniyle metabolizma daha da kompleks bir sorun halini almaktadır, yavaşlar ve özellikle bel çevresi yağlanır. Metabolizma yavaşlığını harekete geçirmek, doğru bir beslenme planı ve ideal aktivite planıyla mümkün. 

Vücutta hormonsal değişimler vücudun enerji kullanımını da etkilemektedir. Az çalışan metabolizma yorgunluğun, halsizliğin, çalışma isteksizliğinin ve sindirim problemlerinin oluşmasının da temel sebeplerindendir. Az çalışan tiroit, menopoz, yoğun stres de metabolizmayı kontrol eden hormonların azalmasına neden olur. Hormonsal değişimlerde yapılacak en önemli adım eğer metabolizmayı yavaşlatan kronik bir hastalık varsa bunun teşhis edip tedavi sürecidir.   

UYKUNUZU DÜZENLİ ALIN

Düzenli, iyi alınan ve ortalama 7 ile 8 saat süren kesintisiz uyku normal metabolizmanın çalışması için önemlidir. Uyku düzeniniz bozulduğunda sirkadiyen ritminiz de bozulmaktadır. Gece gündüz periyodunda ritmik çalışan hormonların salgılanması da değişerek metabolizmada yavaşlamaya neden olur. Az uyuyanlar, yetersiz ve kalitesiz uykuya sahip olan bireylerin metabolizmaları yavaşlar.

METABOLİZMANIN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Detoks olarak adlandırılan sadece yumurta, ananas ile beslenmeye dayanan sağlıksız diyet reçeteleri uygulandığı görülmektedir.  Bu diyet reçetelerinde ne kadar kilo verdiğiniz değil nasıl zayıfladığınız metabolizmanızın sağlığı önem arz etmektedir. Yeterli miktarda yemek yeme ve yeterli su içimi metabolizmanın doğru çalışmasında etkin rol oynamaktadır. 

Çok tercih edilen katı diyetler vücuda daha az kalori ile yaşaması gerektiğini öğreterek kalıcı metabolizma düşüklüğüne sebep olabilmektedir. Ayrıca çok az yemek ve fazla yapılan egzersiz sonucunda zayıflama diyeti uygulayan kişilerin vücutlarının daha az kaloriyle çalışmayı öğrenir. Düzenli olarak gün içinde ve öğünlerle beraber su içmek metabolizmanın yavaşlamasını önler. Çünkü su yediğimiz yiyeceklerin kalori olarak kullanılmasında rol oynar. Su içerek kanın akışkanlığını arttırarak, sindirilen besin öğelerinin kan yoluyla dokulara taşınmasını dolayısıyla organların optimal çalışmasına destek olmaktadır. Su içmediğiniz her gün vücut yağ yakımını azaltır ve kilo vermeniz de yavaşlar. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.