DOLAR 32,2985
EURO 34,8026
ALTIN 2.409,36
BIST 10.231,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

En iyi kış lastiği ile yola çıktık! Video

16.12.2018
A+
A-

Continental’in kış lastiği ürün yelpazesi, son bir yılda ADAC, Auto Motor Sport, AutoBild, Auto Express gibi Almanya ve dünyanın önde gelen yayınlarının bağımsız testlerinden geçer not alarak rakiplerini geride bıraktı.

Son 2 yılda tüm bağımsız testlerin yüzde 80’inden fazlasında en çok önerilen lastik markası olan Continantal, özellikle bu yıl şimdiye kadar bütün testlerde aldığı skorun en iyisini aldı. Tek ürün segmentinde tüm rakiplerini geride bırakan Continental’in ödüllü kış lastiği WinterContact TS 860, tüm zorlu hava koşullarında mükemmel yol tutuşu, fren mesafesi ve kaymadan viraj alabilmesiyle testlerde en güveninilir kış lastiği olarak göze çarpıyor.

Biz de hazırladığımız videoda en iyi kış lastiği olan Continental WinterContact TS 860 ile yağmurlu havada test sürüşüne çıktık ve markanın yetkililerine kış lastiğinin arkasındaki teknolojileri sorduk.

İşte eğlenceli ve kış lastiği ile ilgili bilgilendirici videomuz ile sizleri baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler…

Kış lastiği kullanmanın önemi

• +7 C ve altına düştüğü her yerde kış lastiğine geçiş yapmanın gerekli olduğunu belirtiyor.
• Kışın yaz lastiği kullanmak kazaya davetiye çıkarıyor.
• Özel geliştirilmiş lastik hamuru ile üretilen kış lastikleri, sıcaklıklar düştüğünde dahi sertleşmeyerek, yol üzerinde tutuşu artırır.
• Kış lastikleri, üretimlerinde kullanılan özel hamur karışımları sayesinde düşük sıcaklıklarda bile maksimum performans gösterir.
• Kışın yaz lastiği kullanmak lastiklerin daha çabuk yıpranmasına neden olurken aynı şekilde yazın kış lastiği kullanmaya devam etmek lastikte performans kaybı ve lastik ömrünün hızlı bir şekilde tükenmesine yol açar.
• Kış lastiği seçimi yaparken aracın orijinal lastik ebadına uymak gerekiyor. Eğer araç için ebat değişikliği yapılacaksa, mutlaka araç üreticisinin önerdiği ebatlar dikkate alınmalıdır.
• Lastik seçerken sadece lastiğin fiyatına bakmak yerine, her zaman uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Fiyat olarak kısa vadede uygun görünen bir lastik uzun vadede güvenlik, performans, uzun ömür ve yakıt tasarrufu gibi farklı kriterler dikkate alındığında istenilen performansı göstermeyebilir. .

Videodaki Continental WinterContact TS 860 hakkında;

• Özel sırt tasarımı ve kauçuk bileşimi ile performans artışı sağlayan ContiWinterContact TS 860, güvenli sürüş özelliğiyle zorlu hava koşullarında esnekliğini koruyarak, frenleme kabiliyetini ıslak, buzlu ve karla kaplı yollara güvenle aktarıyor. Continental’in alanında uzman mühendisleri tarafından, kompakt ve orta büyüklükte araçlara yönelik geliştirilen ContiWinterContact TS 860, ıslak kış yollarında fren yapıldığında Continental’in bir önceki modeli olan ContiWinterContact TS 850’nin deseninden yüzde 5 oranında daha iyi performans sergiliyor.
• Continental tarafından geliştirilen buzlu yolda fren teknolojisi (Liquid Layer Drainage) ise buzlu yolda lastiğin temas yüzeyini sürekli olarak sudan arındırmaya yardımcı oluyor ve su tahliyesine olanak sağlayarak buzlu ve donmuş yollarda fren performansını artırıyor.
• WinterContact TS 860, Snow Curve+ teknolojisi sayesinde de lastiğin karla kaplı yollarla kenetlenmesini güçlendiriyor. Bu teknoloji, tüm lastik profili üzerinde 1000’i aşan noktada karı sıkıştırarak, toplamda ve özellikle viraj alma esnasında daha iyi kavrama sağlıyor.
• Ekim ve Mart ayları arasında her ay on gün yağmur beklenen Orta Avrupa’da kışlar çoğunlukla soğuk ve yağışlı geçiyor. Doğal olarak gizli buzlanma riskinin yükseldiği sıfır derece civarındaki sıcaklıklarda, yaralanma ile sonuçlanan dört kazadan biri, gerçekte kaygan yollardan kaynaklanıyor. İşte bu nedenle yeni WinterContact TS 860 lastiğinin teknik özellikleri, ıslak ve buzlu yüzeylerde maksimum güvenlik sağlamaya odaklanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.