DOLAR 32,1718
EURO 35,0264
ALTIN 2.494,31
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

O Kadar Sıfır Sayılır mı? Dünyanın En Zengin İnsanları ve Hikayeleri

02.11.2022
A+
A-

Servetlerini akıllara sığmayacak kadar büyük, günlük kazandıkları ücret ile Lamborghini alabilecek kadar zengin birçok iş adamı bulunuyor. Bu iş adamları, günümüzdeki popüler firmaların sahibi olmakla birlikte, günlük kazandıkları miktarlar ve genel servetler ile sık sık gündeme gelmeye devam ediyorlar. Dünyanın en zengin insanları listemizde, Tesla ve Amazon gibi dev firmaların kurucuları başta olmak üzere Dünya genelindeki en zengin insanları listeliyoruz. Aşağı kaydırmadan önce lütfen bir dil altı hapı alın. Çünkü birazdan göreceğiniz rakamlara kalbiniz dayanamayabilir.

Bu insanların sahip oldukları firmaların yaptığı işlere, projelere baktığımızda aslında bu servetleri fazla görmememiz gerekiyor. Örneğin, Amazon dünya genelinde sıklıkla tercih edilen alışveriş sitelerinin başında yer alıyor. Bununla birlikte Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla firması ise tamamiyle son teknolojiyle donatılmış otomobiller ile birlikte birçok proje yönetmeye devam ediyor. Ama elbette, birazdan servetlerini okuduğunuzda “boşuna yaşıyoruz” diyeceğinizi öngörebiliyoruz. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, dünyanın en zengin insanları kimlermiş hep birlikte bakalım.

Dünyanın en zengin insanları:

Elon Musk Bernard Arnault Jeff Bezos Gautam Adani Bill Gates

Tek tweet ile kripto borsasına yön veren adam: Elon Musk

Gelelim dünyanın en zengin insanı Elon Musk’a. Eğer kripto para yatırımcısıysanız, Elon Musk’tan pek haz etmiyor olabilirsiniz. Çünkü kendisinin attığı tek bir tweet bile, kripto piyasasında ciddi etkiler yaratabiliyor. Elon Musk, en bilinen Tesla ve SpaceX projelerinin sahibi olarak biliniyor. Özellikle Tesla tarafında ortaya çıkan son teknoloji otomobiller, Elon Musk’ın popülerliğini çok kısa bir sürede arttırdı. Elon Musk’ın güncel serveti 232 milyar dolar olarak biliniyor.

232 milyar dolar, bir kerede söylenebilecek basit bir kelime olabilir. Bu servet o kadar büyük ki, Elon Musk’ın serveti ile neler alabileceğinizi gösteren web siteleri bile bulunuyor. Elon Musk’ın güncel serveti ile binlerce Lamborghini alabilir, mega yatlar satın alabilir ve aklınıza gelebilecek ve “lüks” segmentinde birçok şeyi kolaylıkla alabilirsiniz. Bir veya iki adet değil, onlarca hatta yüzlerce alabilme imkanına sahipsiniz.

Dünyaca ünlü vergi rekortmeni: Bernard Arnault

Bernard Arnault

Elon Musk’ın peşinden ise ünlü vergi rekortmeni ve işadamı Bernard Arnault geliyor. Elon Musk’tan sonra gelen Arnault’ın serveti, her ne kadar ikinci sırada olsa bile Elon Musk ile ciddi farklara sahip. Arnault’ın güncel serveti 153 milyar dolar olarak biliniyor. Yani, bu kadar parayı bir odaya sığdırmanız mümkün değil gibi duruyor. Bernard Arnault, şu an LVMH ve Christian Dior firmalarında CEO görevine devam ediyor.

Aslen Fransız olan bu işadamı, şu an 73 yaşında. Bernard Arnault, dünyanın en zengin insanları sıralamasında Jeff Bezos ile oldukça mücadele ediyor. Hatta, pandemi döneminde lüks tüketimin azalması sonucunda sırasını Jeff Bezos’a kaptırmıştı. Ama pandemi etkisinin azalmasıyla birlikte tekrardan tahtına oturdu ve dünyanın en zengin 2. insanı olarak biliniyor.

Popüler market Amazon ve Jeff Bezos

Jeff Bezos

Gelelim Amazon’un sahibi ve Arnault ile ciddi rekabet içerisinde olan Jeff Bezos’a. Jeff Bezos’un günlük kazandığı miktar sürekli olarak hesap ediliyordu. Çünkü Amazon, tüm dünya genelinde sıklıkla kullanılıyor ve günümüzde popülerliğini korumaya devam ediyor. Diğer popüler iş adamları gibi saatte milyonlarca dolar kazanmasıyla bilinen Bezos’un serveti, şu an gerileme durumunda. Bezos’un güncel serveti 144 milyar dolar olarak biliniyor.

Bir üst sıradaki Arnault ile arasında 9 milyar dolarlık bir fark olan Bezos, bir dönemler dünyanın en zengin insanı koltuğuna oturabilmişti. Ama elbette, zamanla bu sıralama 3’e kadar düştü. Şu an dünyanın en zengin insanları listesinde ilk 3’te bulunmaya devam ediyor ve konumunu koruyor.

Hindistan devi: Gautam Adani

Gautam Adani

Gelelim bir dönemler dünyanın en zengin ikinci insanı olan ve şu an 4. sırasını koruyan Gautam Adani’ye. Adani Group’un kurucusu olan Hindistanlı iş adamı Adani’nin güncel serveti 135 milyar dolar olarak biliniyor. Bu servet ile Microsoft’un sahibi Bill Gates’in hemen bir üst sırasında yer alan Gautam Adani, servetini enerji, medya, havaalanı, tekstil başta olmak üzere birçok iş kolundan elde ediyor. Hindistan’ın en zengin iş adamı olan Adani, ciddi yatırımlarıyla dünya genelinde ismini duyurmaya devam ediyor.

Adani, birkaç kez serveti ve gücü dolayısıyla rehin bile alındı. 60 yaşındaki Hintli iş adamı, kardeşleriyle birlikte kurduğu iş ağını büyütmeye ve dünyanın en zengin insanları listesinde yer almaya devam ediyor.

Aç kapa düzelir: Bill Gates

bill gates

Evet, gelelim milyonlarca kullanıcının yıllardan beri kullanmaya devam ettiği Windows işletim sisteminin mucidi Bill Gates’e. Microsoft şirketinin sahibi olan Bill Gates için özetle dünyanın en popüler işletim sisteminin sahibi diyebiliriz. Çünkü neredeyse her bilgisayar kullanıcısının bir kez kullandığı Windows işletim sistemininde sahibi olur kendileri. Bill Gates’in güncel serveti 104.6 milyar dolar olarak biliniyor.

Bill Gates, geçtiğimiz yaz aylarında tatil için Türkiye’yi tercih etmişti. Mega yatı ile Türkiye’de kısa bir süre tatil yapan Bill Gates, tekrar geri döndü. Popüler işletim sisteminin sahibi olan Gates, 104 milyar dolar serveti ile Warren Buffet’ın bir seviye üstünde bulunuyor.

Sizler için dünyanın en zengin insanlarını bir araya derledik. Servetleriyle yıllardır Forbes dergisinin ilk sıralarında yer alan bu iş adamları, servetlerine servet katmaya devam ediyor. Elbette, pandemi döneminde bu liste oldukça etkilendi. Sizler dünyanın en zengin insanları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.