DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Emekliye 422 lira ek kazanç

26.04.2020
A+
A-

Takvim Gazetesi’nin haberine göre Ocak’ta maaşları artan, ikinci promosyonunu zamlı alma imkanına kavuşan, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi ile erken ikramiye ve taban aylıkta büyüme gibi kazanımlar elde eden emekliler, bir yanlamasına da ‘aile yardımı’ beklentisi taşıyor.

Hem emekli dernekleri ayrıca memur konfederasyonları göre gündeme taşınan bu istek için verilecek karar ilgiyle bekleniyor.

ILAVE GELİR İMKANI

Eğer ‘aile yardımı’ hayata geçerse, emekliler promosyon ve bayram ikramiyesinin arkasında bir ek gelire daha kavuşacak. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), çalışırken yapılan aile yardımlarının emekli olunduğunda ödenmemesinin kayda değer bir gelir kaybına niçin olduğunu belirterek, “Aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak yönetmelik değişikliklerine gidilmesini istiyoruz” diyor.

GÖZLER KPDK’DA

Memur konfederasyonları da toplu anlaşma masasına da taşıdığı “Kamu görevlilerine ödenen aile yardımı emeklilikte de sürsün” talebinin önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında karara bağlanmasını bekliyor.

EŞ-ÇOCUK PARASI ARTACAK

Halen memurlara çalışmayan eş için 332, 0-6 yaş arası çocuk için 73,04, 6 yaş üstü çocuk için ise 36,52 lira ödeniyor. Temmuz’da bu tutarlar en düşük yüzde 4 artacak. Eğer beklenti anketindeki enflasyon tahmini gerçekleşirse, artış yüzde 4.4’ü bulacak. Eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olanın kazancı 422,87 liraya çıkarken, talepler hayata geçerse bu ödemeden emekliler de benzeşen-çocuk durumlarına göre yararlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.