DOLAR 32,5130
EURO 34,9419
ALTIN 2.434,97
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Embrace Testi Türkiye’de

30.07.2020
A+
A-

Üremeye yardımcı olabilecek tedavi yöntemlerinde son yıllarda gözlenen baş döndürücü gelişmeler sayesinde bebeklerini kucağına alma mutluluğuna kavuşan çiftlerin sayısı her geçen günde artış göstermektedir. Tıbbın sunduğu son yeniliklerden rahme tutunma şansı en yüksek olan embriyoyu belirlemede yol gösterici olan Embrace testi artık Türkiye’de kullanılmaya başlandı.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE EMBRACE TESTİ

Testin kullanımı ile bazı hastalarda çok fazla tedavi görme ihtiyacının azalacağını söyleyen Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Kurucusu Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, ‘Çeyrek asırdır üreme sağlığına hizmet veren bir kurum olarak bu yeniliği çiftlerimize ilk kez sunmanın gururunu yaşıyoruz. Teknolojinin sınır tanımayan gelişimi ile umuyoruz ki yakın gelecekte çocuk sahibi olamayan çift kalmayacak’ şeklinde konuştu.

Dünyada ve Türkiye’de tüp bebek tedavilerinde gebelik oluşturacak embriyolar seçilirken halen mikroskop altındaki görüntüler en önemli kriter olarak alındığını söyleyen Prof. Dr. Bahçeci, ‘Fakat en iyi embriyo seçilse dahi mikroskop altındaki görüntüye göre seçilen embriyonun gebelik başarısı, taşıdığı olası kromozom bozukluklarına göre değişiyor. Başarıyı artırabilmek için embriyonun kromozom yapısını tespit etmek ve bu amaçla ek bir biyopsi ile genetik inceleme gerekli. Bu aşamada Embrace testi önemli bir rol oynuyor ve elde edilen embriyonun içinde büyütüldüğü sıvının genetik olarak incelenmesi ile gebelik başarısının ölçülmesini sağlıyor. Embrace testi embriyonun içinde büyüdüğü sıvıdan örnek alınması ve bu örneğin NGS teknolojisi ile genetik olarak incelenmesi esasına dayanıyor. Analiz için embriyo biyopsi işlemine gerek kalmadığından biyopsi işlemi nedeniyle oluşabilecek riskler de ortadan kalkıyor’ açıklamasında bulundu.

FAZLA TEDAVİ GÖRME İHTİYACI AZALACAK

Günümüzde Preimplantasyon Genetik Tarama teknolojileri sayesinde tüp bebek tedavisi gören çiftlerde embriyoların kromozom yapısını rahme nakli öncesinde tespit edilebileceğini belirten Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, ‘Ancak bu işlem için gelişen embriyolardan biyopsi ile hücre almak gerekiyor. Embriyo biyopsi işlemini başarılı bir şekilde yapabilmek için deneyimli personel ve yüksek teknolojik ekipmana ihtiyaç duyulmakta. Teknoloji sağlanabilir olsa bile personelin deneyimine göre embriyoların işlem sırasında zarar görme ihtimali mevcut. Özellikle az sayıda embriyosu gelişen hastalarda embriyo biyopsi işlemi Preimplantasyon Genetik Tarama kararı için önemli bir kriter. Gelişen embriyolar Embrace testi sonucuna göre değerlendirildiğinde embriyo transferi öncesinde rahme tutunma şansı en yüksek embriyo daha ilk embriyo transferinde belirlenebiliyor. Böylece bazı hastalarda birden fazla tedavi görme ihtiyacı azalabiliyor’ ifadesinde bulundu.

EMBRACE TESTİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Embrace testinin bir ‘öngörü’ ve ‘önceliklendirme’ testi olabileceğini ve bununla birlikte analiz sonrası elde edilen sonuçların embriyonun gebelik oluşturma aşamasındaki başarıyı ölçmek amaçlı kullanıldığının altını çizen Prof. Dr. Mustafa Bahçeci bu testin belirli durumlarda öneildiğini değindi:

Preimplantasyon Genetik Tarama uygulamaları için aday olan (Embriyolarında artmış kromozom bozuklukları riski taşıyan 38 yaş üzeri kadınlarda, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları veya düşükler yaşayan vb.) fakat farklı nedenler ile embriyo biyopsi işlemi yaptırmak istemeyen çiftlerin kullanması uygundur. Tedavilerinde ilk uygulamada en yüksek gebelik şansı elde etmek isteyen çiftler ve çoğul gebelik riski almak istemeyen ve bu nedenle tek embriyo transferi isteyen çiftler’ testi kullanabileceğine değindi.

İLİşKİLİ HABERLER Tüp Bebek Tedavisinde Selenyum Desteği

Tüp Bebek Tedavisinde Selenyum Desteği

Tüp Bebek Şansını Artıran Gıdalar

Tüp Bebek Şansını Artıran Gıdalar

Tüp Bebek Yönteminde Dondurulmuş Embriyo Transferi Sağlıklı Mıdır?

Tüp Bebek Yönteminde Dondurulmuş Embriyo Transferi Sağlıklı Mıdır?

Tüp Bebek Tedavilerine Ara Verildi

Tüp Bebek Tedavilerine Ara Verildi

İLİşKİLİ GALERİLER Beren Saat Tüp Bebek Tedavisi mi Görüyor?

Beren Saat Tüp Bebek Tedavisi mi Görüyor?

Tüp Bebek Yönteminde Yaş Uyarısı!

Tüp Bebek Yönteminde Yaş Uyarısı!

Tüp Bebek Yönteminde Ön Yargılarınızı Kaldırın!

Tüp Bebek Yönteminde Ön Yargılarınızı Kaldırın!

Aslıhan Doğan Turan: Anne Olmak En Büyük Hayalimdi

Aslıhan Doğan Turan: Anne Olmak En Büyük Hayalimdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.