DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

A Vitamininin Cilde Yararları

23.06.2020
A+
A-

A VİTAMİNİNİN CİLDE ETKİSİ NEDİR?

A vitamininin cilde etkisi birçok açıdan açıklanabilir. Deri güzelliğiniz ve sağlığınız için A vitamininin faydalarından yararlanabilirsiniz.

A vitamininin cilde faydaları şunlardır:

Özellikle yaşla beraber görülen ciltteki sertliğin yumuşamasını sağlar Elastikiyetini yitirmiş olan ciltlerde dokuyu güçlendirir Gençleştirme etkisi bulunur Doğal kolajen üretimi için faydalıdır Ciltteki kırışıklıkları azaltır Cilt lekeleri üstünde de etkilidir Mevsim değişimlerinin negatif etkilerini gidermede yardımcıdır

Bilhassa mevsim değişiklikleri dönemlerinde çoğu birey ciltlerinde meydana gelen problemlerden rahatsızdır. Bu sorunları onarmak için bir takım vitamin takviyelerinden ve tedavilerinden kullanmak mümkündür.

Vitamin A kuru ve hassas ciltlerde de olumlu sonuçlar alınmasını sağlıyor. Kaşıntılar, kızarıklar A vitamini ile azaltılıp, yok edilebilir. Pul pul bir bakış de birçok kişi rahatsız eder. Vitamin A bu sorunda da etkilidir.

A VİTAMİNİ CİLDİ YENİLER Mİ?

A vitamininin en büyük etkisi cildi yenilemesidir. Deri problemleri en fazla mevsimsel geçiş dönemlerinde yaşanıyor. Bu zamanda ciltteki vitaminler eksilmeye başlar; bu durum da gözle görünür ayla gelir.

Sorunlar özellikle cilt renginde solgunlaşma, pul pul dökülmeler, kan dolaşımının yavaşlaması, ciltte kuruma (Ani ısı değişikliklerinden kaynaklı) vb. ortaya çıkar.

Cilt bu negatif etkilerden ötürü nem tutma özelliğini de kaybeder. A vitamini bu durumlara karşısında kullanılabilecek en yardımsever vitaminler arasındadır. Dıştan vitamin takviyeleri veya içten iyi bir gıda ile cildi korumak, yenilemek mümkündür. A vitamininin cilde yararları bu alanda kozmetik sektörünü de etkilemiştir.

PROFESYONEL CİLT BAKIM ÜRÜNLERİNDE A VİTAMİNİ KULLANILIYOR MU?

A vitamini cilde iyi kazanç mi? A vitaminin cilde çoğu açıdan olumlu katkı sağlaması ve onu yenilemesi kozmetik sektöründe de A vitamini taşıyan ürünlerin piyasaya sürülmesini sağlamıştır.

A vitamini taşıyan birçok bakım maskesi, kürü, serum, krem vb. bulunuyor. Deri güzelleştirmede ve yenilemede A vitamini taşıyan bu ürünleri de satın elde etmek mümkündür.

VİTAMİN A İÇEREN BESİNLER HANGİLERİDİR?

A vitamininin cilde yararları epeyce fazladır; cildi sadece dışarıdan doyurmak ve kozmetik mahsul etkileri tatmin edici değildir. Daha iyi ve daimi bir deri bakımı için cildi içten beslemeye de yük tahsis etmek gerekiyor.

A vitamini içeren besinlerle cildinizin yenilenmesine ve problemlerinin giderilmesine yardımcı olabilirsiniz. Peki, A vitamini içeren sebze ve meyveler nelerdir?

A vitamini kaynağı olan besinler şunlardır:

Havuç Brokoli Süt, yumurta, tereyağı, peynir, balık yağı Lahana Ispanak Koyu yeşil sebzeler Biber Mandalina, kayısı, portakal, şeftali

Bu sebze ve meyveleri ahenkli olarak tüketmek bilhassa mevsimsel geçiş dönemlerinde cildinizi iyi biçimde destekleyecektir. Cildin bilhassa bu zamanlarda A vitamini ihtiyacı artmaktadır; doğal kaynaklarla bu ihtiyacı karşılayabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER A Vitamini Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?

A Vitamini Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?

Hangi Besinler B12 Vitamini Yönünden Zengindir?

Hangi Besinler B12 Vitamini Yönünden Zengindir?

Normalleşmede D Vitamini Eksikliğine Dikkat

Normalleşmede D Vitamini Eksikliğine Uyarı

D Vitamini Alımını Hızlandıran Besinler

D Vitamini Alımını Hızlandıran Besinler

İLİşKİLİ GALERİLER D Vitamini Eksikliğinin 5 Belirtisi

D Vitamini Eksikliğinin 5 Belirtisi

Vitamin Takvimi!

Vitamin Takvimi!

A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

D Vitamini Eksikliği Covid-19 Riskini Artırıyor

D Vitamini Eksikliği Covid-19 Riskini Artırıyor

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.