DOLAR 32,1921
EURO 34,9993
ALTIN 2.507,61
BIST 11.056,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Elveda Maske: Tüm Kısıtlamaların Kaldırılacağı Tarih Hakkında Açıklama

03.05.2022
A+
A-

Türkiye, geçtiğimiz günlerde sağlık kuruluşları ve toplu taşıma haricindeki her yerde maske zorunluluğuna veda etmişken buradaki sınırlamaların da kaldırılması için gereken şart açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayısı 1000’in altına düşünceye kadar sağlık kuruluşları ve toplu taşımada maske takmanın zorunlu olacağını açıklamıştı.

Bugünse Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit’ten önemli bir açıklama geldi. Yiyit, Omicron’un hızlı yayıldığını ama eski varyantlar gibi ciddi hastalık yapmadığını belirtirken son kısıtlamaların ne zaman kalkabileceğini de açıkladı. Yiyit’in açıklaması şu şekildeydi:

Son kısıtlamalar 10 gün içinde kalkabilir:

maske

“Son Bilim Kurulu toplantımız Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Külliye’de yapıldı ve bir daha gerekmedikçe toplantı yapmama kararına varıldı. Bütün o kısıtlamaları ve Covid-19’un bize getirdiği sıkıntılardan hepsinden kurtulmaya karar verdik. Sadece toplu taşıma ve özellikle sağlık tesislerinde maske kullanımının bir süre devam etmesi ve bunun da günlük rakamın binin altına düştüğü anda kaldırılması söz konusu. Yakın bir zamanda muhtemelen bir hafta, 10 gün için en son kalan kısıtlamaların kalkacağını düşünüyorum.

Yiyit, özellikle bayramda insanların korkusu artarken de önemli açıklamada bulundu. Filyasyon gibi zaten hazır ve oturmuş halk sağlığı uygulamaları olduğunu belirten Yiyit, şu an için endişeye mahal bir durum olmadığını, artık kavuşma, kucaklaşma, maskesiz ve mesafesiz ellerin sımsıkı birleşme zamanı olduğunu açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.