DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Elon Musk’tan SpaceX çalışanlarına yasak geldi

03.04.2020
A+
A-

SpaceX yönetiminin, çalışanlarına, “Çoğumuzun bu aracı konferans ve toplantı desteği için kullandığını biliyoruz. Lütfen alternatif iletişim aracı olarak e-posta veya telefon kullanmaya devam edin.” dediği öğrenildi. Elon Musk’ın bu hamlesi Corona virüsü salgını başladığından beri pazar payını önemli ölçüde büyüten Zoom için kötü bir haber. Güvenlik araştırmacısı Patrick Wardle, Zoom’da, bilgisayar korsanlarının; bilgisayarı, mikrofonunu ve web kamerasını kontrol etmesine izin verebilecek iki güvenlik açığı keşfettiğini söyledi.

Zoom uygulaması için güvenlik endişeleri artıyor

Zoom uygulaması güvenlik açığı ile gündemde. Evden çalışmaya dönen şirketler Zoom uygulaması kullanmaya başladı. Ancak Zoombombing eylemleri güvenlik açısından endişe veriyor.

Zoom CEO’su durumu düzeltmeye çalışıyor

Zoom CEO’su Eric Yuan, blog yazısında, Zoom’un ücretsiz ve ücretli kullanıcı tabanı 2019’un sonunda 10 milyonda iken Mart ayında ise günlük 200 milyon katılımcıya ulaştığını söyledi. Yuan güvenlik endişeleri ile ilgili olarak toplumun gizlilik ve güvenlik beklentilerinin altına düştüğünün farkında olduğunu söyledi. Üzgün olduğunu açıkça belirten CEO, konuyla ilgili olarak neler yaptıklarını da paylaştı. Yuan, Zoom’un güvenliğini artırmak için geçici olarak yeni özellikler eklemeyi bırakacağını ve üçüncü taraflardan yardım arayacağını açıkladı. Şeffaflık raporu, kullanıcıların güvenlik sorunlarını görmesine yardımcı olacak.

Zoom CEO’su Eric Yuan

Sorun elbette, bu çözümün yeterli olup olmayacağı. 200 milyon kullanıcıyla, Zoom’u yönetmek ve güvenliği bu kadar kısa sürede geliştirmek kolay olmayacak. Ve en azından şimdilik, Yuan’ın yorumları bile SpaceX’teki korkuları ortadan kaldırmak için yeterli değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.